Se „împart” vicecampionii de la LPS Banatul. Patru juniori timişoreni merg la...

Se „împart” vicecampionii de la LPS Banatul. Patru juniori timişoreni merg la CFR Cluj

0
DISTRIBUIȚI
Foto: frf.ro

Juniorii B de la LPS Banatul au impresionat în sezonul trecut, în care au pierdut finala naţională contra Viitorului, echipă în faţa căreia s-a revanşat însă în ultimul act al Cupei României. Puştii U17 timişoreni au atras inevitabil şi interesul unor grupări puternice iar nu mai puţin de patru dintre ei vor ajunge în această vară în curtea campioanei CFR Cluj.

Ardelenii sunt printre cei care s-au plâns de regula impusă de FRF cu doi tineri obligatoriu în teren la start şi par să fi găsit soluţii de viitor în transferul unui calup de jucători de pe Bega. Cei care vor face pasul în Gruia sunt proaspeţii vicecampioni naţionali Simedru, Durbac, Ad. Ilie şi Giurgiu.

Lucian Simedru e mijlocaş central şi e şi cel mai mic dintre cei patru, fiind născut în 2003.


El de altfel s-a evidenţiat mai întâi la o altă grupă promiţătoare, cea pregătită de Iulian Prodana la ASU Poli. Adrian Ionuţ Ilie e fundaş stânga, în timp ce Ionuţ Durbac, originar din Jupa (Caraş-Severin) e închizător. Cealaltă achiziţie a clujenilor de la bănăţeni e atacantul Denis Giurgiu. Ultimii trei sunt născuţi în 2002.

Nu doar cei patru fac pasul la altă echipa. Din aceeaşi formaţie alţi patru tineri au fost achiziţionaţi în această vară de Ripensia, deocamdată pentru grupa de juniori A, unde va activa în paralel şi antrenorul lor, Cristi Petcu. E vorba de: Alexandru Benea, Cosmin Gladun, Ion Vasluian şi bănăţeanul sârb Marjan Maric.

Una dintre „perlele” generaţiei e căpitanul Zoran Mitrov, de care s-a arătat de ceva vreme interesată Sassuolo, italienii care l-au mai luat din Banat şi pe Marius Marin în urmă cu trei ani. „Nu a plecat deocamdată niciunde, e interes de la Sassuolo pentru el. Mai sunt care au plecat, la CFR Cluj, au semnat… CFR urmmează să achite grila de formare… O să-i vedem pe cât mai mulţi în Liga I. Depinde şi de ei cât de mult îşi doresc”, ne-a spus Cristian Petcu.

Un alt tânăr născut în 2002 dorit în Liga I e mijlocaşul central Giovani Nikolic, care a atras interesul FCSB-ului. Anul trecut portarul naţionalei U17 a plecat şi el de la LPS Banatul la Juventus Torino!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.