Mai avem de așteptat până când în spatele magazinului Bega va putea...

Mai avem de așteptat până când în spatele magazinului Bega va putea fi construită parcarea multinivel. Ultima decizie a instanței

0
DISTRIBUIȚI

Șoferii vor mai avea mult de așteptat până când își vor putea lăsa mașinile în parcarea supraterană pe care Primăria Timișoara dorește să o realizeze în spatele magazinului Bega.

Municipalitatea încearcă, încă din anul 2014, să recupereze de la o firmă deținută de frații Cristescu acel teren, care a fost atribuit de către Guvernul Ponta societății.

Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, că Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca procesul să fie rejudecat de la zero. În primă instanță, Primăria Timișoara a avut câștig de cauză.

Totul a început în anul 2013, când reprezentanții municipalității au anunțat că intenționează să construiască o parcare supraterană, cu patru sau cinci etaje, cu cel puțin 500 de locuri, în spatele magazinului Bega.

„Ne-am trezit că terenul este atribuit de către Guvernul PSD condus de Victor Ponta către Bega Group, componenta turism.


Noi am intentat proces, cerând anularea atriburii a acelei parcări către o societate privată și, într-o primă instanță, la Curtea de Apel Timișoara am câștigat. În anul 2019 ne-am trezit încă în judecată, cu mai multe termene la Înalta Curte de Casație. În această săptămână, Înalta Curte s-a pronunțat. Din păcate, a dat rezoluția cea mai nefavorabilă pentru Timișoara, nu spun că este incorectă. Dacă am fi avut noi câștig de cauză, dacă ar fi rămas în vigoare sentința Curții de Apel, intram în posesia terenului și rapid declanșam procedurile pentru construirea acolo a unei parcări multinivel atât de necesară pentru zona centrală a orașului nostru. Dacă ar fi rămas la societatea respectivă, ar fi putut ea să construiască o parcare”, a detaliat Nicolae Robu.

În aceste condiții, primarul Timișoarei crede că vor mai trece ceva ani până când pe acel teren va putea fi realizată o parcare supraterană.

„Așa cum s-a hotărât, vor mai trece ani până când se va putea întâmpla ceva acolo, pentru că se reia procesul de la nivelul Curții de Apel, se rejudecă de la nivelul Curții de Apel. În aceste condiții, sigur nu avem altceva de făcut decât să urmăm procesul pe filiera stabilită. Mă doare sufletul că nu avem teren unde să construim parcaje în zona centrală a orașului, sunt tot mai necesare”, a precizat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.