Măsurile suplimentare pe care vrea să le ia Primăria Timișoara pentru a...

Măsurile suplimentare pe care vrea să le ia Primăria Timișoara pentru a scăpa orașul de gunoaie

1
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a anunțat, astăzi, o serie de măsuri pe care Primăria Timișoara intenționează să le ia în perioada imediat următoare, astfel încât orașul să devină mai curat.

Edilul-șef a afirmat că în acest moment este în curs de a se extinde cu încă 54 de noi camere video supravegherea zonelor în care se formează deseori rampe clandestine de gunoi. De asemenea, în cadrul unui proiect care va fi implementat de Poliția Locală Timișoara, orașul va fi împânzit cu încă câteva sute de camere video.

Totodată, primarul Timișoarei a precizat că se lucrează la un proiect-pilot, împreună cu Retim, astfel încât în patru zone din oraș să fie amplasate containere, iar cetățenii să nu mai arunce deșeurile mari pe unde apucă. „Le vom pune la dispoziție cetățenilor containere, plătește Primăria Timișoara către Retim colectarea deșeurilor, numai să nu le depună cetățenii unde îi taie capul, ci să mergă cu ele la acele puncte de colectare. Va fi un container pentru materiale de construcții, unul pentru obiecte casnice mari și un container pentru deșeuri vegetale. În fiecare din cele patru puncte vor fi câte trei containere și noi plătim Retim să ridice aceste deșeuri din respectivele containere. Nu-i mai costă pe cetățeni să meargă la centrele existente. Nu mai știm ce să facem, suntem dispuși la orice, ținta noastră este ca Timișoara să ajungă un oraș model de oraș curat. Cele patru puncte în care vor fi amplasate containerele nu au fost încă stabilite, în câteva săptămâni se va aplica măsura”, a detaliat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai anunțat că urmează să fie scoasă la licitație contractarea unui operator care să preia gunoaiele depuse în rampele clandestine de pe domeniul public.


„Vor fi colectate deșeuri de materiale de construcții, de mobilier casnic, deșeuri vegetale, electrice și periculoase. Vom avea mai multe puncte în oraș, acum pregătim caietul de sarcini, din care vom recolta aceste deșeuri și tot Primăria Timișoara va suporta cheltuielile către operatorul contractat prin licitația pe care o pregătim. Cetățenii nu vor trebui decât să depună aceste categorii de deșeuri în containere, să nu le mai abandoneze unde îi taie capul. Vreau să terminăm cu această imagine de lume necivilizată pentru orașul nostru, pentru că este profund nemeritată. Vom pune camere video pe lângă toate aceste puncte, să vedem că se vine cu ceea ce este normal să se vină acolo, și nu cu orice”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai declarat că nu este de acord ca Retim să schimbe sistemul în ceea ce privește plata pentru deșeuri, așa cum își propune. Concret, operatorul care se ocupă de colectarea deșeurilor menajere în Timișoara vrea să treacă de la plata în funcție de numărul de persoane dintr-o locuință la plata pe volum de deșeuri.

„Există riscul să ne trezim cu un nou val de deșeuri în oraș. Ne este teamă că o parte din cetățeni, când vor trebui să declare, să ceară pubele de anumită dimensiune ca să plătească mai puțin, vor spune că au nevoie de pubele mai mici, iar ce nu încape, le duc în rampele clandestine. Nu cred că este potrivit sistemul, îl resping și pentru că el conduce la o scumpire a serviciilor de salubrizare, pentru o pubelă ca cea de acum se va plăti mai mult. Aș fi preferat să se meargă pe acest sistem, decât cel ca fiecare să plătească după cât produce. Nu sunt de acord majorarea prețurilor, această nouă abordare i-ar stimula pe cetățeni să comande pubele mai mici față de cantitatea deșeuri pe care o produc și diferența va ajunge în rampele clandestine”, a conchis Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

  1. Omul trebe amendat nu trebe sa plateasca primaria ca unii nesimtiti nu se pot deplasa la centrele de colectare existente sa-si duca lucrurile nefolositoare .Si daca montati camere macar afisati in cartiere numele persoanelor amendate ca sa le facem de ras putin .Sa mearga dincolo sa vada ce civilizata e lumea

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.