Mooniverse: la Timișoara se sărbătoresc 50 de ani de la primul pas...

Mooniverse: la Timișoara se sărbătoresc 50 de ani de la primul pas al omului pe alt corp ceresc

0
DISTRIBUIȚI

Asociația Culturală Spacers în colaborare cu Societatea Română pentru Astronomie Culturală, Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara organizează sâmbătă 20 iulie evenimentul Mooniverse, dedicat sărbătoririi a 50 de ani de la primul pas al omului pe alt corp ceresc. Festivalul va avea loc la Facultatea de Arte și Design.

Între orele 10 și 15 vor avea loc vizite la planetariul Facultății de Matematică și Informatică din cadrul UVT, iar după ora 15 vor avea loc expoziții „gastronomice interplanetare (cu vânzare)“, expoziție de artă spațială, artă digitală și ambientală, expoziție filatelică de astronomie și cosmonautică și expoziție de fotografie astronomică
Între orele 16.45 și 17 va avea loc o vizionare de film: istoria misiunii Apollo 11.

„Între orele 17 și 20.17 vor avea loc conferințe și prezentări video despre programele spațiale, în cadrul căreia veți afla răspunsuri la întrebări ca: De ce avem nevoie de călătorii spre Lună și alte planete? Ce probleme de natură medicală apar la călătoriile interplanetare? Se poate hiberna în lungile călătorii spațiale? Cât de repede putem zbura în vid? (dr.


Cristian Koncz) Cât de departe este Luna de noi? Cât durează o călătorie pînă la Lună? Roboții ne pot înlocui? Care sunt meseriile viitorului? Ce fac cosmonauții pe Stația Spațială Internațională? Este posibilă teleportarea? De ce se ascund extratereștrii? Au fost trucate aselenizările?“, spun organizatorii evenimentului.

Între orele 21 și 23, la Mooniverse  vor avea loc observații astronomice prin telescoapele Societății Române pentru Astronomie Culturală (în curte), iar între orele 20:17 și 23 va avea loc un lasershow cu modulul „Vulturul” (Eagle) și muzică spațială creată de Adrian Chifu și grupul de muzică electronică live V.A.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.