Motociclistul Ionel Pascotă, găsit cu avere nejustificată de către ANI. De...

Motociclistul Ionel Pascotă, găsit cu avere nejustificată de către ANI. De ce s-a făcut plângere penală fostului consilier local de Giroc

0
DISTRIBUIȚI

Agenția Națională de Integritate a anunțat, astăzi, că în ncazul lui Ionel Pascotă, fost consilier local în comuna Giroc, s-a constatat ”existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 296.057,02 lei și 56.100 euro, între averea dobândită și veniturile realizate în perioada 22 iunie 2012 – 22 iunie 2016”. ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Timișoara, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției”.

Pentru că în declarațiile de avere depuse în anii 2014, 2015 și 2016, cunoscutul motociclist nu a completat veniturile obținute ” Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de „fals în declarații” în formă continuată, prevăzută de art.


326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu aplicarea art. 35, alin. (1) din același act normativ”.

ANI a amintit că Pascotă a fost declarat incompatibil în 2013, decizie menținută prin sentință a Înaltei Curți de Casație și Justiție, aflându-se sub interdicția de 3 ani de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.