Robu: „Facem eforturi să ținem în viață Colterm”. Primarul vorbește din nou...

Robu: „Facem eforturi să ținem în viață Colterm”. Primarul vorbește din nou despre scăderea subvenției

1
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu se plânge de faptul că Primăria Timișoara face eforturi uriașe pentru a ține în viață compania de termoficare a orașului și a explicat de ce municipalitatea nu vrea desființarea Colterm.

„Facem eforturi să ținem în viață compania Colterm. Are 60.000 de abonați, iar asta înseamnă între 200.000 și 250.000 de suflete care au apa caldă și căldura de la sistemul centralizat. Dar de ce ținem în viață? Pentru că în sistemele centralizate se pot folosi resursele regenerabile, se pot valorifica deșeurile pentru a produce energie electrică în regim de cogenerare energie termică, se pot folosi plante energetice, se pot folosi, nu epuizez eu acum lista de resurse regenerabile, toate formele de energie regenerabile.


Pe sistemele centralizate, pe sistemele individuale, sigur ai multe avantaje, dar nu poți folosi decât gazul convenabil, la ora actuală. Gazul este o resursă consumabilă, care se regenerează la o altă scară a timpului și trebuie să înțelegem lucrurile astea. Ori, nu avem niciun ajutor, ne zbatem din răsputeri”, a detaliat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a vorbit din nou despre posibilitatea ca, în viitor, subvenția să fie redusă și astfel cetățenii vor plăti facturi mai mari pentru apa caldă și căldura consumată.

„Eu am mai spus data trecută, poate vine momentul să alegem între două rele: răul de a rămâne fără apă și fără căldură și răul de a plăti mai mult, mai ales că ne presează oricum Comisia Europeană. Înțelegerile făcute între România și Uniunea Europeană sunt să reducem subvenția față de cât este acum și orice reducere de subvenție presupune implicit majorarea prețului plătit de client, pentru că el trebuie să completeze tot ce nu mai plătește administrația publică locală”, a declarat Nicolae Robu.

Vă reamintim că, în această lună, timișorenii au fost pe punctul de a rămâne fără apă caldă, după ce E.on a trimis notificări către Colterm prin care informa că va tăia furnizarea gazului, din cauza datoriilor prea mari. Între timp, reprezentanții Primăriei Timișoara au reușit să ajungă la o înțelegere cu conducerea Colterm.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.