În scandalul Popa’s, Robu le cere oltenilor din Timișoara „să facă dovada...

În scandalul Popa’s, Robu le cere oltenilor din Timișoara „să facă dovada că s-a prins de ei spiritul mai molcom al locului și să-și păstreze calmul”

1
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu nu se gândește să-i retragă titlul de ambasador cultural al Timișoarei lui Ștefan Popa Popa’s, așa cum i-a cerut, astăzi, președintele comisiei pentru cultură din Camera Deputaților, după ce caricaturistul a declarat că orașul s-a umplut de „ciurucurile din Oltenia”. Dimpotrivă, edilul-șef a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj prin care îi ia apărarea artistului, susținând că a fost vorba, de fapt, de o „ieșire nepotrivită”.

Pentru început, primarul Timișoarei vorbește despre cât de mult îi respectă pe cetățenii orașului, indiferent de proveniența lor.

„Eu îi prețuiesc în mod egal pe cetățenii Timișoarei, indiferent de regiunea de proveniență și indiferent de etnia lor! Am spus deja asta de nenumărate ori! (…) Niciodată nu m-a interesat la un om de unde provine, ce etnie are sau alte lucruri care împart oamenii în bloc.


În mentalitatea mea, în cultura mea, fiecare om în parte are aprioric din partea mea toată prețuirea. Mai departe, fiecare în parte după faptele sale, păstrează prețuirea mea, chiar și-o poate consolida, spori sau, dimpotrivă, o pierde”, a scris primarul Timișoarei, pe rețeaua de socializare.

De asemenea, Nicolae Robu spune despre caricaturistul Ștefan Popa Popa’s că este un artist genial și îi roagă pe oltenii din Timișoara să-și păstreze calmul în acest scandal.

„Dl. Ștefan Popa Popa’s este un artist genial. Artiștii geniali au, câteodată, ieșiri nepotrivite. A nu se uita ce lucruri urâte a spus dl Ștefsn Popa Popa’s despre mine, la un moment, când nu ne prea cunoșteam personal. Nu am avut niciodată pretenția să-și ceară scuze și nici n-o să am. E istorie! Dar, am spus mereu -și rog a se înțelege asta-: Popa’s e Popa’s și Timisoara are enorm de câștigat din faptul că el este cetățean al Timișoarei, cetățean de onoare al Timișoarei, ambasador cultural al Timișoarei. Îi rog pe concitadinii olteni să facă dovada că s-a prins de ei spiritul mai molcom al locului și să-și păstreze calmul. Sunt convins că într-o zi, maestrul Popa’s va găsi prilej să vorbească de bine olteni pe care-i cunoaște ca oameni excelenți și că va drege elegant afirmația nepotrivită făcută, probabil, presupun, la supărări cauzate de ceva persoane concrete, nicidecum de olteni în bloc”, a precizat Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

  1. Corect! Felicitări Primarului Nicolae Robu pentru acest răspuns. Să-l transmită și colegilor primari de la Craiova, Slatina, DrTrSeverin. Poate vor înțelege mai clar situația și nu se vor mai îndoi de valorile apreciate de comunitățile lor la rangul de ONOARE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.