Nicolae Robu, nemulțumit că discuțiile interne din partid au ajuns în spațiul...

Nicolae Robu, nemulțumit că discuțiile interne din partid au ajuns în spațiul public: „Au avut loc niște discuții omenești, firești”

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a recunoscut, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, că au fost discuții în interiorul partidului legate de parlamentarii care nu provin din filială și s-a arătat nemulțumit de faptul că s-a aflat despre ele.

„La mai multe întâlniri ale noastre, și una recentă cu primarii de acum două săptămâni, și în anumite discuții, fie informale, chiar și în structuri instituționale ale partidului, s-a adus în discuție acea nemulțumire care există dintotdeauna, de fapt, că la alegerile parlamentare sunt puși pe poziții eligibile candidați care nu provin din filială. Unii colegi, în contextul pregătirii pentru seria de alegeri care urmează, ar vrea să știe cum se procedează data viitoare, tot la fel? Și a avut loc o discuție care văd că ea a ieșit din sfera partidului. Nu este bine că a ieșit, era o discuție internă. Vreau să spun limpede, nu i-a acuzat nimeni că nu muncesc, că nu sunt prezenți, fie în plan local, fie în media națională, încercând să onoreze poziția de parlamentar.


Era o discuție de principiu, de ce în filiala Timiș să fie ocupate poziții eligibile de peneliști care provin din altă parte. Atât tot. Nu este potrivit să tranșăm acum acest subiect, dar nici nu putem să ne prefacem că nu există discuții pe acest subiect”, a declarat Nicolae Robu.

De asemenea, liderul PNL Timiș a mai precizat că pentru liberali ar trebui să fie important, în acest moment, câștigarea alegerilor prezidențiale de către Klaus Iohannis, afirmând că discuțiile legate de parlamentarii din afara filialei nu au fost „spectaculoase”, ci „omenești”.

„Dacă ne-am preface că nu există astfel de discuții, ar fi rău și pentru partid, și pentru persoanele în cauză. Oricând ar exista această perspectivă, într-un moment să vină cineva, printr-o decizie de la nivel ierarhic superior, în postura de candidat. În filială există această neliniște și dorința să nu se mai întâmple asta. Dacă această dorință devine una instituționalizată, nu este normal ca asta să se întâmple în ultimul moment, când persoane care ar conta pe o candidatură de aici, nu nominalizăm, este nepotrivit să afle prea târziu că există o reacție de respingere instituțională la nivelul filialei. Nu ca părere a lui Robu, a lui x sau a lui y din filială. Dar noi avem înțelepciunea să nu ducem lucrurile mai departe decât au fost duse printr-o discuție. Acum, pentru că cel mai important lucru pentru noi, pentru orice liberal rațional, cu mintea limpede, trebuie să fie câștigarea alegerilor prezidențiale de către Klaus Iohannis. Nu există alt obiectiv pentru PNL, cel puțin nu ar trebui să existe. Singura miză pentru toți trebuie să fie câștigarea alegerilor de către Klaus Iohannis. (…) Asta este situația, nu este nimic spectaculos, de scandal, au avut loc niște discuții omenești, firești”, a conchis Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.