Nicolae Robu, nemulțumit de bugetul prea mic al Timișoarei: „Avem dificultăți foarte...

Nicolae Robu, nemulțumit de bugetul prea mic al Timișoarei: „Avem dificultăți foarte mari”. Ce propune Guvernului

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu, la fel ca mulți primari din întreaga țară, s-a arătat nemulțumit, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, de bugetul prea mic avut la dispoziție. Asta după ce Guvernul a decis delegarea unor plăți sociale către administrațiile publice locale, care au fost suportate până acum de la bugetul central.

„Sunt nemulțumiri din partea mai multor primari legate de bugetele administrațiilor publice locale. Este o nemulțumire generală a tuturor primarilor, indiferent de culoarea politică, pentru că realmente funcționăm foarte greu. Unii spun că intră în incapacitate de plată, chiar primarul Capitalei a spus, și primarul Sectorului 3 a declarat că are probleme cu banii. Și noi avem dificultăți foarte mari și nu mai știm ce să facem pentru că nu putem să oprim dezvoltarea orașului, lucrările pornite, pentru că nu sunt mofturi.


Avem cu toții probleme cu banii”, a declarat primarul Timișoarei.

De asemenea, Nicolae Robu a afirmat că, la fel ca alți primari, cere Guvernului ca administrațiilor publice locale să li se acorde și pe primele trei luni ale acestui an 60% din cota parte din impozitul pe venit. Astfel, în conturile Primăriei Timișoara ar mai intra aproximativ 50 de milioane de lei.

„Noi, primarii, cerem să ni se dea și pe primele luni ale anului 2019 60% din cota parte din impozitul pe venit, strâns pe raza unității noastre administrativ-teritoriale, și nu doar 43% cât s-a dat anul trecut. Așa este corect pentru că lucrăm pe un an calendaristic și cerem diferența până la 60%. De abia din luna aprilie am luat 60%. Cerem să se aloce sume suplimentare astfel încât să ne rămână bani de investiții, să nu fim în situația în care să cheltuim toți banii pe indemnizații ale persoanelor cu handicap. Statul ar trebui să le asigure, și nu administrația publică locală. Acum s-a lăsat totul în cârca noastră. Este o sarcină de 22 de milioane de lei în plus. Toate aceste cheltuieli totalizează 62 de milioane de lei, iar prin creșterea cotei părți din impozitul pe venit de la 43 la 60%, noi câștigăm mai mult cu 40 de milioane de leipe an. S-a dat un plus de 40 de milioane de lei și ni s-au luat 62 de milioane de lei. Când tragem linie, constatăm că Guvernul ne-a încărcat cu 22 de milioane de lei. (…) În jur de 50 de milioane de lei ar trebui să primim pentru cele trei luni din acest an. Nu este de joacă, este o sumă foarte importantă”, a detaliat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.