Nicolae Robu e sigur că în Primăria Timișoara nu sunt concursuri „aranjate”...

Nicolae Robu e sigur că în Primăria Timișoara nu sunt concursuri „aranjate” pentru angajarea de personal

2
DISTRIBUIȚI

În Primăria Timișoara ajung să lucreze doar persoane care au trecut prin concursuri de recrutare corecte, care nu sunt aranjate politic. Asta susține Nicolae Robu că s-ar întâmpla în cadrul instituției, precizând că cei care spun că nu este așa, nu cunosc realitatea.

„Tot sistemul este prost, deci, și sistemul de recrutare. Concursurile sunt cu o anumită tematică, tu nu poți să angajezi oamenii stabilind regulile concursului, tematica de concurs așa cum crezi tu că ar fi cel mai potrivit, ci prin lege este instituit cum se organizează concursul, ce probe are, ce tematică trebuie dată pentru un funcționar public. Sigur, de multe ori funcționează asta. Dacă sunt buni la un concurs cu probele respective, ei sunt buni și la ce au de făcut, dar câteodată nu funcționează asta. Concursurile sunt corecte, să fie limpede. Sunt și cu comisii, și cu reprezentanți ai Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, vin reprezentanți ai prefecturii.


Deci, cine vorbește de concursuri aranjate politic sau mai știu eu pe ce alte criterii, nu cunoaște realitatea, vă spun eu”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei s-a mai plâns de faptul că nu poate să scape de angajații din instituție de care este nemulțumit pentru că s-ar trezi că este dat în judecată. Edilul-șef a precizat că ar fi fost nevoit să angajeze 150 de oameni dați afară de fostul primar Ciuhandu, în urma unor sentințe judecătorești.

„Unii sunt cu rezultat bun la probele respective, dar ei în exercitarea funcției pe care o dețin au de făcut altceva și unii se dovedesc incapabili să facă față cerințelor postului respectiv. Și nu ai ce să le faci, că așa sunt regulile la noi, încât eu nu am chef să-mi pierd vremea cu toți prin instanță. Eu a trebuit să angajez peste o sută de oameni, vreo 150 de oameni a trebuit să-i angajez, că au fost dați afară de primarul precedent și au câștigat în instanță, toți. Și a trebuit să-i angajez eu, pe unde? M-au încurcat cumplit, vă dați seama, dar eram obligat prin sentințe judecătorești să-i angajez. În fine, nu ne plângem, dar prezint lucrurile pentru a fi înțelese, că nu are nimeni nevoie de lamentări”, a adăugat Nicolae Robu.

2 COMENTARII

  1. Inclin sa il cred partial pe Robu. Daca oamenii care vin la concurs si il iau, inseamna ca sunt competenti. Se poate sa fie aduse si persoane pe criterii politice, nu zic nu, dar in pozitii cheie, de conducere. Parerea mea…

  2. Ca de exemplu ptr CityManager !! Ce gluma buna….
    LASĂ-NE Robule & gașca liberală !! Pe noi cetățenii nu ne mai interesează scuzele voastre patetice ptr NErealizarile promisiunilor voastre! Alții la rand!
    Prefer sa le dau votul USRului, care ori fii novici in politica, insa măcar de bun simt; că voi v-ați bătut joc de noi cu arogante și mjnciuni, nu de ieri, ci de N-mandate. La fel ca PSDul lui Dragnea !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.