Primarul Timișoarei vrea realizarea unei singure fântâni ornamentale, cea mai scumpă. Ce...

Primarul Timișoarei vrea realizarea unei singure fântâni ornamentale, cea mai scumpă. Ce se întâmplă cu celelalte patru

1
DISTRIBUIȚI

Timișoara nu va avea în viitorul apropiat cinci fântâni ornamentale noi în mai multe sensuri giratorii din oraș, ci doar una. Cel puțin asta a susținut, astăzi, în cadrul conferinței de la sediul PNL Timiș, Nicolae Robu. Primarul Timișoarei a precizat că va aproba, pentru început, doar amenajarea fântânii din Piața Bălcescu, iar celelalte patru mai așteaptă, din cauza lipsei fondurilor.

Vă reamintim că, în această lună, în Consiliul Local Timișoara au fost aprobate studiile de fezabilitate pentru realizarea unor astfel de fântâni ornamentale în Calea Aradului, Calea Lipovei, Piața Iuliu Maniu, str. Demetriade și Piața Bălcescu. Pentru amenajarea lor, Primăria Timișoara ar trebui să aloce din bugetul local peste 800.000 de euro. Cea mai scumpă dintre fântâni este cea din Piața Bălcescu, care costă aproape 230.000 de euro.

„A apărut, la inițiativa directorului Direcției Drumuri, Poduri, Pasaje, Parcaje, Transporturi și Rețele de utilități, un set de cinci proiecte de fântâni care ar costa circa 800.000 de euro. Eu nu mi-am dat girul pentru așa ceva. Sigur că în timp noi vrem ca cât mai multe sensuri giratorii să aibă fântâni, pentru că au un rol extraordinar în purificarea aerului din oraș.


În girații se produce mai mult praf decât acolo unde se merge în linie dreaptă. Fântânile au rol de asigurare a sănătății, ele și înfrumusețează locul, dar noi trebuie să prioritizăm obiectivele pe care le avem. Da, ne dorim aer curat, dar nu ne putem permite acum, că nu avem suficienți bani să dăm 800.000 de euro pentru a face cele cinci fântâni ornamentale”, a afirmat Nicolae Robu.

În ceea ce privește fântâna care va apărea în Piața Bălcescu, edilul-șef a explicat faptul că va aproba realizarea investiției pentru că în spațiul din sensul giratoriu nu este nimic și astfel ar da impresia de obiectiv nefinalizat.

„Una singură va avea aprobarea mea pentru a intra la finanțare, fântâna din Piața Bălcescu, unde de multă vreme insula aceea a rămas așa cum o știm, încât lasă în mod clar impresia de obiectiv nefinalizat. Mai întâi am vrut să ducem o statuie, apoi am zis că vom face o fântână și mereu am amânat să o facem din lipsă de bani. Dorim să o facem acum. Al treilea motiv este cel estetic. Piața Bălcescu așa cum este realizată, când va avea o fântână, va putea fi folosită în mod cert în anul 2021 și pentru organizarea unor evenimente. Între biserica catolică foarte frumoasă din piață și fântână este acel platou, acea parcare unde, prin interzicerea parcării, se poate face ceva foarte frumos. Am avut o singură dată un eveniment în Piața Bălcescu și a fost unul foarte reușit, gustat. După ce vom avea fântâna, vom folosi piața și pentru așa ceva din când în când”, a precizat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a susținut că celelalte patru fântâni ornamentale vor fi realizate mai repede doar dacă Guvernul își va schimba abordarea și va aloca mai mulți bani municipalității sau dacă se vor oferi agenții economici să le amenajeze din banii lor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.