Polițist despre tânăra ucisă la Caracal: „Ea și-a îndreptat încrederea în poliție,...

Polițist despre tânăra ucisă la Caracal: „Ea și-a îndreptat încrederea în poliție, în mine, ca reprezentant al ei, și eu am dezamăgit-o”

1
DISTRIBUIȚI

Un polițist din vestul țării a reacționat dur, pe pagina sa de Facebook, în cazul Alexandrei, fata ucisă la Caracal. Este vorba de Flavian Săvescu, subcomisar în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, care critică sistemul din care și el face parte.

„Puterea unui copil… Sunt tată de fată și…polițist! Simțeam odată că pot face ceva care să conteze, diferit, ieșit din tipare, corect, că pot face ce trebuie! Am înțeles cât mă înșelam! E prima dată când îmi raportez meseria la copilul meu! La ce ar trebui să îl învăț acum! Cum să îi spun că nu trebuie sa aibă încredere în meseria în care am crezut de când mă știu?! Cum să îl învăț ce este responsabilitatea când eu lucrez într-un sistem care îi demotivează până și pe cei mai motivați colegi ai mei?! Ce caracterizează meseria asta? Sau ce ar trebui? Un singur lucru: responsabilitatea! Responsabilitatea că dincolo de consecințe, faci un lucru în primul rând drept și apoi legal! Dar cum credeți dvs. că poate acționa un polițist când are în față spectrul consecințelor, indiferent care ar fi ele?! Și aici intervine asumarea responsabilității”, a scris polițistul, pe rețeaua de socializare.

Flavian Săvescu mai spune că sistemul tinde să-i transforme pe polițiști „într-o unealtă fără creier, una ce poate și trebuie să fie ușor de condus sau manipulat, una care să se teamă de consecințele lipsei de obediență”. De asemenea, acesta vorbește despre faptul că decizia pe care trebuie să o ia un polițist în orice moment „ține doar de asumarea responsabilității”.

„Am în fața ochilor spectrul unui suflet ce a avut încredere dincolo de orice în normalitatea care ar trebui să existe în lumea în care trăim! Ea și-a îndreptat încrederea în poliție, în MINE, ca reprezentant al ei, și EU am dezamăgit-o! Sunt la fel de vinovat ca oricare dintre colegii mei care nu au putut-o salva! De ce? Pentru că văd zilnic mizeria de sub covoare! Pentru că atunci când mi se spune că nu voi putea să schimb sistemul, ar trebui să continui să cred în mine! Am învățat că meseria asta nu are nevoie de idealiști! Poate cineva să își închipuie ce s-a întâmplat între primul telefon la 112 și clipa când i s-a scurs ultima suflare?! Mă îndoiesc! Acum, pe lângă acest sentiment, toți cei ce aveți copii, alăturați groazei gândul la copilul vostru… și scoateți capul din nisip! Toți suntem responsabili! Nu suntem oi să nu putem raționa că nimeni nu ne poate spune să nu intervenim atunci când TREBUIE! Iar dacă nu intervenim când sufletul ne urlă așa cum a urlat acel copil, este pentru că sistemul ne-a redus la tăcere”, consideră polițistul din Reșița.

Flavian Săvescu mai scrie, pe Facebook, că Alexandra a fost omorâtă de sistem pentru că „acest copil a fost omorât de un psihopat cu mâna sistemului! Pentru că eu am fost incapabil sau nu am îndrăznit să intervin de teama consecințelor! Pentru că am uitat mândria de a fi polițist și credința în adevăr dincolo de consecințe! Sistemul suntem noi, cu toată acceptarea noastră! La fel de vinovați ca și cei ce îl impun! Azi a murit un copil! Este o diplomă de absolvire pentru un sistem în care intri depunând un jurământ! Și juri că vei apăra tocmai copilul care azi a murit! Un eșec! Poate cel mai dureros, dus în extreme de incapacitatea unei funcționalități evidente.


Sunt comisar de poliție! Lucrez încă într-un serviciu operativ. Un serviciu care impune asumarea responsabilității și știu ce vorbesc! Înmulțiți sentimentul meu din aceste rânduri cu o mie și nici atunci nu veți avea imaginea completă a putreziciunii! Este singurul loc de muncă în care i-aș interzice fiicei mele să lucreze! Cred că asta spune totul”.

Totodată, Flavian Săvescu mai vorbește despre faptul că are capul plecat în fața realității că un copil a fost ucis, iar „eu am fost incapabil să îl salvez! Țipetele pe care mi le imaginez îmi sfredelesc sufletul! Și a murit! Încet! Gândindu-se la mine! Gândindu-se că eu pot și trebuie să îi salvez viața! Așteptând! Oare în ce moment a realizat că eu nu voi veni?! Oare în ce moment i-a murit speranța? Spectrul rece al morții… Ultima bătaie a inimii… Voi fi polițist și mâine! Dar ea nu va mai fi! Eu, un polițist, îmi voi îmbrățișa în continuare fata, dar un alt tată nu mai poate face asta! El nu a fost sunat de propria fiica pentru a o salva pentru că acest suflet pierdut a crezut îndeajuns în mine! Iar eu am dezamăgit-o”.

Polițistul din Reșița a mai scris, pe rețeaua de socializare, că sistemul din care face parte demotivează și creează „mici dumnezei”.

„Sunt ofițer pe poliție, plecat de la gradul de agent. Am 23 de ani de muncă operativă! Pot spune că în direcția în care merge, sistemul își pierde adevărații profesioniști din slujba cetățeanului! Dar sistemului nu îi pasă! Nu de ei are nevoie! Nu are nevoie de anticorpi pentru propria putreziciune! Are nevoie doar de executanți care să nu îi chestioneze deciziile! Are nevoie de polițiști fără responsabilitate! Ce pleacă capul! Aceștia sunt actualii și viitorii lideri! Cu mâna lor, Alexandra a fost ucisă! Sub coordonarea liderilor de nota 5! Sunt ofițer de poliție! Și nu mai sunt mândru de asta!!! Credința și mândria mi-au murit odată cu moartea unui înger! Dar sunt mândru că sunt tată și sunt dator să îmi feresc copilul într-o țară în care până și îngerii mor”, a conchis Flavian Săvescu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.