Primăria are bani pentru punerea în valoare doar a unuia din cele...

Primăria are bani pentru punerea în valoare doar a unuia din cele două turnuri de apă ale Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

turn iosefin

Primarul Timișoarei anunță că instituția a reușit să facă încă un pas în ceea ce privește punerea în valoare a turnului de apă din zona Iosefin. Astfel, Nicolae Robu a declarat că, recent, s-a încheiat etapa din concursul de soluții de stabilire a firmei care va elabora documentația de avizare a lucrărilor de intervenție și a proiectului tehnic, cu detaliile de execuție.


Contractul urmează să fie semnat săptămâna viitoare, la sediul Primăriei Timișoara, cel mai probabil.

„Am avut un ofertant apreciat de comisia instituită pentru gestionarea concursului de soluţii, care a considerat valabilă oferta. Va fi un centru cultural foarte frumos la turnul de apă din Iosefin. Probabil săptămâna viitoare semnăm contractul şi vom da toate detaliile. Trebuie să terminăm amenajarea până în anul 2021, acolo va fi nevoie şi de o intervenţie de consolidare”, a explicat Nicolae Robu.

Pe de altă parte, edilul-șef susține că Primăria Timișoara nu are bani să reabiliteze și celălalt turn de apă din oraș, aflat în zona Fabric, astfel că instituția încearcă să atragă fonduri norvegiene.

„Pentru celălalt turn de apă nu avem resurse financiare, din păcate. Încercăm să atragem fonduri norvegiene, pe fonduri europene nu mai avem ce să accesăm și trebuie să ne orientăm spre alte surse de finanţare”, a precizat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.