Primăria Timişoara nu renunţă – vrea în continuare ca sala polivalentă de...

Primăria Timişoara nu renunţă – vrea în continuare ca sala polivalentă de 16.000 de locuri să fie realizată în oraş. Ce pas a făcut

0
DISTRIBUIȚI

sala polivalenta

Primăria Timişoara nu renunţă în lupta cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş în ceea ce priveşte locul în care va fi construită sala polivalentă cu 16.000 de locuri. Vă reamintim că Nicolae Robu vrea ca investiţia să fie realizată în oraş, pe un teren aflat lângă Stadionul „Dan Păltinişanu”, în schimb Călin Dobra a propus o locaţie situată în localitatea Giroc. Sala polivalentă ar urma să fie construită cu bani de la Guvern, prin Compania Naţională de Investiţii.

Dovadă că primarul Robu nu vrea să renunţe în această bătălie stă faptul că ieri, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Timişoara, aleşii au votat un proiect de hotărâre privind aprobarea predării amplasamentului propus pentru noua sală polivalentă. Este vorba de un teren aflat pe str. Aleea FC Ripensia, nr. 35 – 37.

Nicolae Robu a explicat, în plen, că „sunt mai multe voturi date pentru acest obiectiv, el este pe lista sinteză de mult timp.


A fost o problemă cu niște obiecte de inventar care îndeplineau toate condițiile de casare evident, dar care nu au fost casate și s-a realizat și acest lucru. Deci, acum se poate face predarea de amplasament fără nicio problemă și evident au fost mutate și acele containere care ocupau suprafața, containere aparținând clubului de fotbal ACS Poli Timișoara. Despre asta e vorba, nu e nimic în plus decât atât, eliberarea acelui perimetru de ceea ce figura pe inventar”.

De asemenea, potrivit proiectului de hotărâre, Primăria Timişoara s-a angajat să asigure finanţarea pentru racordurile de utilităţi. Totodată, municipalitatea are obligativitatea ca, după predarea amplasamentului şi a obiectului realizat, să menţină destinaţia acestuia şi să îl întreţină pe o perioadă de cel puţin 15 ani.

„Noi și avem toate utilitățile în zonă, ceea ce ne asumăm este să facem racordurile la momentul la care CNI-ul își încheie activitatea de construire. Asta rămâne în sarcina noastră. În zonă există toate rețelele de utilități, nu trebuie să facem noi rețele de utilități, doar să facem conexiunile la obiectiv, și asta asumăm. Încă o dată, s-a judecat pe baza înscrisurilor din CF. În CF apare că e liber de sarcini, sunt niște obiecte puse acolo, niște containere. Nu e vorba despre clădiri. Deci, este un teren liber de sarcini, în CF de la început, acum și la nivelul inventarului”, a detaliat Nicolae Robu.

Proiectul de hotărâre a primit votul a 14 din cei 22 de consilieri locali prezenţi la şedinţa extraordinară, astfel că a fost aprobat. Rămâne de văzut ce decizie va lua Compania Naţională de Investiţii în ceea ce priveşte locaţia sălii polivalente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.