Primarul din Slatina cere retragerea titlului de cetățean de onoare acordat lui...

Primarul din Slatina cere retragerea titlului de cetățean de onoare acordat lui Ștefan Popa Popa’s după declarațiile acestuia despre olteni

5
DISTRIBUIȚI

Primarul din Slatina, Emil Moţ, vrea să ceară Consiliului Local să îi retragă titlul de cetățean de onoare al orașului artistului Ștefan Popa Popa’s, pe motiv că acesta a spus despre olteni că sunt „ciurucuri”. Caricaturistul spune însă că s-a referit doar la cei care nu au cei șapte ani de acasă.

Primarul Emil Moţ vrea să ceară Consiliului Local Slatina retragerea titlului de cetățean de onoare al orașului Slatina acordat artistului Ștefan Popa Popa’S pe motiv că a spus lucruri grave la adresa oltenilor, într-o emisiune la un post local. Primarul este supărat pentru că artistul i-a făcut pe olteni „ciurucuri”.

„Constat cu foarte mare regret că anumite personalități ajung să derapeze mult în discursul public, gândesc în clișee și preferă să gafeze decât să își recunoască o greșeală. De aceea, am ales să le solicit colegilor din Consiliul Local să-i retragă calitatea și demnitatea de cetățean de onoare al orașului Slatina domnului Ștefan Popa Popa’S pentru lucrurile grave pe care le-a spuns la adresa oltenilor.


Domnule Popas, nu meritați niciun fel de recunoștință din partea orașului nostru și în numele slătinenilor vă recomand să vă cereți scuze public! Mândru că sunt slătinean, mândru că sunt oltean!”, a scris, pe rețeaua de socializare, Emil Moţ, primarul oraşului Slatina.

Caricaturistul Ștefan Popa Popa’s spune însă că afirmaţia i-a fost scoasă din context şi că s-a referit doar la oltenii pe care i-a întâlnit în centrul Timişoarei, acolo unde a stat o săptămână şi a făcut gratuit caricaturi.

„Afirmaţia mea că oltenii sunt <ciurucuri> a fost scoasă din context. Eu am povestit (la un post tv local – n.r.) că am stat o săptămână în Timişoara, acolo unde am făcut gratuit caricaturi. Am spus că au venit să le fac caricaturi olteni care nu au spus <bună ziua> şi nu au cerut voie să se aşeze pe scaun, iar, la final, după ce au văzut caricatura nici măcar nu au spus <mulţumesc>. Îi auzeam în schimb cum stăteau la rând şi vorbeau cu <fusei>, <mă dusei>. Am vorbit despre acele persoane care nu au cei şapte ani de acasă”, a declarat caricaturistul Ștefan Popa Popa’s.

Artistul plastic a mai precizat că nu a intenţionat să jignească oltenii în general şi a subliniat că îi apreciază, dezvăluind că şi mama sa e olteancă şi că are şi prieteni olteni care stau în Banat.

„Şi Oltenia are oameni de valoare. Am prieteni scriitori din Oltenia care stau în Banat, pe care îi apreciez foarte mult, Sunt mulţi oameni de valoare şi în Oltenia. Şi mama mea este din Oltenia. Eu cred că nu au fost corect informaţi cei din judeţul Olt”, a mai spus Ştefan Popa Popa’s.

În prezent, caricaturistul este cetățean de onoare în 26 de orașe din țară, unde a obținut 100 de premii. Pe plan internațional a fost medaliat de 58 de ori. Este membru al Fundației pentru Știință și Arte a Academiei Cita din Roma și membru al Asociației Artiștilor Plastici (UNESCO), a creat Academia Popa’s, școala românească de caricatură și a publicat caricaturi în principalele ziare și reviste din toată lumea

5 COMENTARII

  1. Acum o intoarce ca la Buzau! A scos o mizerie pe gura intr-o emisiune televizata, a fost foarte clar ce a zis si cea a vrut sa zica despre olteni. S-a referit la toti oltenii in mod evident. Ar fi normal ca toti primarii din orasele unde a primit acest titlu sa faca acelasi demers si institutiile specializate sa ia masuri legale pentru afirmatiile caricaturistului.

  2. popas asta e prieten cu robu, deci nu mai are rost nicio explicatie legata de personaj, ii cunoastem capabilitatile. acelasi comportament nefericit.

  3. Stefan Popa Popas nu este prieten cu nimeni si nici nu are nevoie sa fie, este o onoare pentru banat si pentru Romania, olteni ce fac rusine Romaniei sa-si tina gura inchisa si sa primeasca criticile care le merita…..nimeni nu este mai presus de bunul simt si de bunele maniere nici macar neamul OLTENESC..

  4. Cam ce s-a întâmplat la Caracal e specific oltenilor. Asa ca cel mai bine se cară toți de unde au venit ca aici e civilizația nu mizeria lor de la ei de-a casa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.