Primarul Timișoarei, teoria conspirației despre poluarea din oraș. Pe cine acuză, deși...

Primarul Timișoarei, teoria conspirației despre poluarea din oraș. Pe cine acuză, deși recunoaște că nu este specialist

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a ținut, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul Primăriei Timișoara, să atace din nou Garda de Mediu Timiș pentru faptul că nu dorește să facă public numele firmelor poluatoare din oraș. Edilul-șef a precizat că în Timișoara, potrivit unor studii realizate de Organizația Mondială a Sănătății, aerul ar fi mai curat decât în alte mari orașe ale României.

„Măsurătorile OMS, care sunt făcute cu măsurători de care noi nici nu avem știre, prin satelit, nici nu cunosc cum se fac, arată că în Timișoara, cu toate că suntem sub o anumită poluare, totuși aerul este mult mai bun decât în alte orașe mari ale României. (…) Vreau să menționez, apropo de calitatea aerului, că eu încă aștept să ni se dezvăluie de către Garda de Mediu cine, care sunt firmele care poluează în orașul nostru. Garda de Mediu are aparatură, are competențe, are prerogative legale, are obligația de a face așa ceva. Vrem să știm cine ne poluează, oficial. Chiar în țara asta o instituție a statului român are o frică să spună ceva la adresa unei companii dintr-o altă țară? Chiar așa am ajuns? Și sunt mai multe companii, nu doar una.


Chiar nu-și permit să le nominalizeze? să spună, uite le-am atras atenția că produc poluare, le-am dat termen să ia măsuri. Niciodată în cei șapte ani de când sunt primar nu s-a întâmplat așa ceva și eu tot cer asta ca reprezentant al cetățenilor”, a declarat Nicolae Robu.

După ce s-a lăudat cu faptul că municipalitatea, de când este el primar, a luat măsuri pentru ca în Timișoara să avem un aer mai curat, prin reabilitarea și extinderea spațiilor verzi, edilul-șef a susținut că locuitorilor le este teamă că respiră un aer toxic, din cauza firmelor poluatoare.

„Eu nu susțin că sunt toxice, nu sunt specialist în domeniu, dar oamenilor le este teamă că sunt și toxice. Oamenii trăiesc cu stresul că dacă le este afectată sănătatea de ceea ce se degajă în zonă. Cel puțin împotriva a două firme nu a luat măsuri Garda de Mediu. Nu le nominalizez pentru că nu sunt în măsură să dau astfel de verdicte, dar Garda de Mediu poate. După simț, fiecare cetățean știe cine sunt poluatorii. La doi lumea nu are dubii că nu ar fi poluatori. Nu înțeleg de ce această instituție a statului nu-și face treabă”, a explicat Nicolae Robu.

În final, întrebat dacă a sesizat instituțiile statului și în mod oficial pe tema poluării, primarul Timișoarei a precizat că a făcut lucrul acesta, însă nu și la București. „Doamna prefect are obiceiul să se autosesize, dar pe speța asta cred că nu are voie”, a precizat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.