Primarul Robu, cu tramvaiul tras de cai în fruntea paradei STPT. Cum...

Primarul Robu, cu tramvaiul tras de cai în fruntea paradei STPT. Cum erau să ajungă victime cei de pe margine din cauza festivismului

0
DISTRIBUIȚI

150 de ani de transport public în Timișoara au fost sărbătoriți, astăzi, prin reamintirea momentului în care orașul de pe Bega a fost prima localitate de pe actualul teritoriu al României în care a circulat tramvaiul tras de cai. A fost organizată o paradă a tramvaielor care au circulat, de-a lungul timpului, prin Timișoara, care a început la Podul Decebal.

Primarul Nicolae Robu s-a urcat lângă cel care strunea caii care au tras primul tramvai alături de de directorul STPT, subordonatul său de partid, Nicolae Bitea și a început defilarea spre Piața Libertății. Aici așteptau timișoreni curioși să vadă atelajele de epocă, dar și pensionari din organizația PNL care au fost convocați, încă de dimineață. Nicolae Robu nu a pierdut momentul să dea din mână către timișorenii de pe margine, salutându-i pe fotografii de ocazie.

Când tramvaiul tras de cai, care deschidea coloana, a ajuns în Piața Libertății, pentru a se marca momentul, organizatorii au deschis mai multe tuburi cu confetti. Bubuiturile au speriat caii care erau pe punctul să lovească mulțimea de curioși, aflați la mică distanță de animale. Disperat, Bitea a cerut să nu se mai dea cu confetti. După acest moment, timișorenii și-au făcut fotografii cu tramvaiele de epocă, care apoi s-au retras spre muzeul STPT.

”Ne mândrim că, astăzi, avem șapte mijloace de transport public – avem tramvaie, troileibuze, autobuze, minibuze, biciclete, vaporașe și, mai nou, trotinete, tote ăn sistemul de transport public al societății de specialitate.


Vom continua dezvoltarea – anul acesta vom introduce și segway-uri, ca probă de deschidere a  nostră spre tot ce e modern și-și arată utilitatea”, a anunțat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.