Primarul Robu despre creșa fantomă din raportul său de activitate: ”Nu știu...

Primarul Robu despre creșa fantomă din raportul său de activitate: ”Nu știu nimic. S-ar putea să fie o eroare materială la adresă”

0
DISTRIBUIȚI

 

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu a trecut în rapoartele sale de activitate, din 2017 și 2018, faptul că în oraș funcționează nouă creșe, însă, în realitate, una dintre ele nu există, chiar dacă sunt raportări despre numărul de angajați și copii îngrijiți, a dezvăluit, astăzi, renastereabanateana.ro.

În investigația de presă se arată că ”în raportul de activitate al primarului Nicolae Robu pe 2017, postat pe site-ul instituției, era prezentată, printre altele, și structura Serviciului Public Creșe, fiind enumerate ca funcționale nouă creșe. Pe listă se afla și creșa “Palatul de Cleștar”, cu o capacitate de 120 de locuri și având o organigramă ce cuprindea 54 de angajați (cu tot cu director), amplasată pe Calea Martirilor nr. 64. (…) În finalul aceluiași raport, însă, la secțiunea “Obiective majore pe anul 2018”, figura și “inaugurarea creșelor Palatul de Cleștar și Dumbrava Minunată”, chestie care contrazice afirmațiile din prima parte a expunerii, în care cele două creșe apăreau ca date în folosință”. De asemenea, în raportul de activitate pe 2018 ”regăsim creșa “Palatul de Cleștar” atât pe lista creșelor funcționale (cu aceiași indicatori numerici), cât și pe lista obiectivelor pe… 2019, an în care, la fel ca în 2018, respectiva creșă urma să fie inaugurată”.

Surpriza a venit când s-a verificat pe teren – ”pe Calea Martirilor nr.


64, nici urmă de așa ceva. Acolo se află Liceul Tehnologic Azur, iar în curtea liceului există două internate ale acestuia: într-unul din ele și-a relocat activitatea Palatul Copiilor, iar câteva spații sunt folosite de Secția 2 Poliție, în timp ce celălalt și-a păstrat destinația, oferind cazare elevilor liceului. În aceeași curte se mai află sala de sport a liceului, centrala termică și cantina, aceasta din urmă fiind dezafectată”. Nu există nici măcar o aprobare a Ministerului Învățământului pentru schimbarea destinației vreunui spațiu pentru înființarea unei creșe.

Întrebat de PRESSALERT.ro cum comentează situația, primarul Nicolae Robu a susținut ”Nu știu nimic. Am aflat acum. Nu știu despre ce este vorba, pur și simplu. O să vă răspund după ce mă informez. În niciun caz nu facem raportări în fals. Poate să fie o eroare materială. Nu știu. Vă dați seama că în raport sunt integrate materiala care sunt furnizate de responsabilii din diverse sectoare. O să văd despre ce este vorba. S-ar putea să fie o eroare materială la adresă. Nu știu. Nu are rost să discutăm acum. Lăsați-mi timp să mă informez și discutăm la următoarea conferință de presă”.

Întrebat de raportul de 2,31 copii din creșe pentru un angajat din Timișoara cu cel din Oradea care este de 4,19, primarul Nicolae Robu a susținut că ”e dreptul fiecărei instituții să se gestioneze cum crede de cuviință în limitele legii. Dar eu întreb – câți angajați sunt pentru un copil în Suedia, de exemplu, sau în Franța? Eu iau alte referințe. E rău că avem mai mulți angajați care să se îngrijească de copii din creșe? Haideți să fi decenți, totuși”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.