Robu: ”Se dă imaginea de oraș cu artere largi, cu multe benzi,...

Robu: ”Se dă imaginea de oraș cu artere largi, cu multe benzi, care se potrivește unui oraș de câmpie cum este Timișoara”. De ce sunt puțini muncitori pe șantiere

0
DISTRIBUIȚI

Mai multe șantiere au fost deschise în zona centrală a Timișoarei cu scopul lărgirii unor artere. Printre zonele în care se lucrează se numără și Punctele Cardinale unde, ieri, de exemplu, au putut fi observați doar câțiva muncitori și un excavator.

Întrebat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, de ce nu este o mobilizare mai mare în centrul orașului, Nicolae Robu a precizat că nu se poate acest lucru, pentru că traficul ar fi perturbat.

„Se duc atâţia oameni câţi este potrivit ca să nu se perturbe cu mult traficul. Dacă am închide circulaţia, desigur că atunci s-ar face o cu totul altă mobilizare de forţe. Aţi văzut cum am procedat şi la alte lucrări, şi pe Calea Aradului au durat mult lucrările, pentru că nu am închis circulaţia decât la sfârşit.


La sfârşit s-a lucrat zi şi noapte, cu mobilizare de oameni, de utilaje la nivelul necesităţilor, dar întrucât era şi este o arteră dintre cele mai importante pentru traficul din oraşul nostru, nu ne-am putut permite să abordăm lucrurile radical şi să închidem de la început lucrările. S-au făcut doar restricţii, dar şi aşa a fost greu. La Punctele Cardinale este la fel. Sigur că dacă am închide complet traficul, atunci am putea face o mobilizare mare de forţe şi lucrarea s-ar termina într-un timp mai scurt. Noi am optat pentru un compromis, lăsăm traficul să funcţioneze cu anumite restricţii şi atunci sigur numărul de utilaje şi de oameni este mai redus şi durează mai mult intervenţia. Dar până acum s-a făcut cercetarea arheologică. Deci, excavatoarele respective au săpat după ce s-a lucrat manual atât cât se putea să se lucreze manual pentru a se face clarificările a ce este în zonă. Se sapă cu excavatorul doar acolo unde prin intervenţie manuală s-a văzut că nu este nimic de interes arheologic. Acum sigur că se intră în lucrarea propriu-zisă”, a detaliat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai declarat că la finalul lucrărilor din zona centrală a orașului, care au început în urmă cu câteva zile, acestea vor aduce un plus important în ceea ce privește fluidizarea traficului.

„O să vedeți în curând rezultatele acestor intervenții, pentru că s-a terminat cu cercetarea arheologică și se va intra din plin la lucrările propriu-zise și veți vedea ce plus de fluență se va obține, și un plus de aspect, pentru că imediat se dă imaginea de oraș cu artere largi, cu multe benzi, care se potrivește unui oraș de câmpie cum este Timișoara”, a adăugat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.