Fără alianțe. Pro România Timiș vrea ca partidul să vină cu propriul...

Fără alianțe. Pro România Timiș vrea ca partidul să vină cu propriul candidat la alegerile prezidențiale

0
DISTRIBUIȚI

nicu birau

Conducerea Pro România, partidul condus de Victor Ponta, este decisă să anunțe care va fi candidatul la alegerile prezidențiale organizate în luna noiembrie a acestui an de abia la începutul lui septembrie. Reprezentanții Pro România Timiș susțin că și-ar dori ca partidul să aibă un candidat din partid la aceste alegeri, și nu din exterior.

„Legat de alegerile prezidențiale, părerea este unanimă. Ne dorim ca Pro România să aibă ca și candidat un membru de partid, un om în jurul căruia să se strângă partidul. Acum putem da dovadă că ne putem mobiliza, de a munci pentru a susține un candidat la alegerile prezidențiale, un candidat Pro România. Este o dorință care vine de la membrii noștri de partid și de la oamenii de rând”, a afirmat Nicu Birău, coordonatorul Pro România Timiș, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, Ioana Petrescu, vicepreședinte Pro România și fost ministru de Finanțe, a precizat că zvonurile cum că partidul ar fi bătut palma cu vreo altă formațiune politică nu sunt adevărate.

„În acest moment, analizăm mai multe opțiuni.


Am anunțat public care ar trebui să fie profilul candidatului Pro România la alegerile prezidențiale, un pro-european, care să nu aibă probleme penale. Aștept de la partidul meu să înțeleagă mesajul primit în data de 26 mai și să vină cu un candidat propriu. Deocamdată, nu s-a luat nicio decizie, se analizează mai multe opțiuni. În nume personal vorbesc, mi-aș dori să avem un candidat propriu, care să răspundă așteptărilor votanților din 26 mai”, a detaliat Ioana Petrescu.

De asemenea, Nicu Birău a mai precizat că în mod cert Pro România Timiș nu va anunța un candidat la alegerile locale pentru Primăria Timișoara înainte de cele pentru prezidențiale.

„Suntem tot în faza analizei, avem în discuție mai multe variante, dar până la prezidențiale, Pro România nu va ieși public cu un candidat la Primăria Timișoara. Partidul este pregătit, avem un an de când suntem din campanie în campanie. Vom avea puterea să ducem acel candidat acolo unde își dorește în acea perioadă scurtă de timp, de șase luni de zile”, a adăugat Nicu Birău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.