Război total între șefii de la Protecția Consumatorului după dosarul DNA. Acuzațiile...

Război total între șefii de la Protecția Consumatorului după dosarul DNA. Acuzațiile pe care și le aduc Ignat și Susanu în legătură cu acest caz

3
DISTRIBUIȚI

sorin susanu

Anchetarea de către DNA a două inspectoare din cadrul OPC Timiș pentru luare de mită a provocat un adevărat cutremur în interiorul instituției unde există o situație conflictuală între Sorin Susanu, comisarul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului V Vest și Maria Ignat, cea care conduce OPC Timiș. Astăzi, de pe mailul oficial al instituției a fost transmis tuturor redacțiilor un document în care se vorbește despre legătura dintre Susanu și Maria Pârvulescu, acuzată  de DNA că a cerut șpagă un bilet de avion dus-întors pe ruta Timișoara – București și ședințe de epilare definitivă.

Documentul trimis este o ordonanță de declinare de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara a plângerii făcute de Ignat împotriva lui Sorin Susanu și a Mariei Pârvulescu pentru investigarea unei presupuse fapte de abuz în serviciu.

În document se arată faptul că Ignat a reclamat faptul că la intervenția lui Susanu i s-ar fi schimbat Mariei Pârvulescu fișa medicală și că în urma unor probleme medicale ”i s-ar fi recomandat lucrul la birou, ture de zi, (…) pauze suplimentare pentru evitarea suprasolicitării vizuale, evitarea suprasolicitărilor fizice și psihice, recontrol la 6 luni cu actele medicale solicitate. Având în vedere aceste probleme medicale, petiționara precizează că Pârvulescu Maria a fost lăsată la compartimentul relații cu publicul/secretariat pe considerentul că era singurul post pe care putea desfășura activități de birou”.

Cu toate acestea, ”prin exercițiul abuziv al comisarului șef Sorin Susanu aceasta (Maria Pârvulescu, n.a.) a fost captată în activități operative în teren ”pentru a desfășura unele controale țintite în echipă de către cei doi cu finalizarea coninteresată a scopului controlului”.

Contactat de PRESSALERT.ro, Sorin Susanu a susținut că ”din toate punctele de vedere, doamna Pârvulescu îndeplinește condițiile de a desfășura control, certificate de documente medicale care stau la baza deciziei.


Fiecare comisar care are drept de control merge pe teren. De când a venit doamna Pârvulescu există un conflict deschis cu doamna Ignat deoarece se pare că nu a dorit să răspundă anumitor solicitări reprobabile venite din partea doamnei comisar șef adjunct Ignat. Ignat este cercetată într-o comisie de disciplină pentru mai multe fapte, inclusiv acte de violență împotriva doamnei Pârvulescu, fapt care îmi crează anumite suspiciuni și rezerve asupra acțiunilor doamnei Ignat. Cu absolut toată lumea am fost pe teren, inclusiv cu doamna Ignat. Ca și comisar șef am obligația de a evalua inspectorii, Faptul că doamnna Ignat induce în eroare organele de urmărie penală cu informații tendențiose, parțial adevărate și care au un scop ascuns, vor constitui probabil cercetări ulterioare în ceea ce o privește. Nu am fost chemat sau audiat în nicio calitate referitor la acest subiect probabil pentru că organele de cercetare penală nu au considerat oportun și necesar. Situația este una extrem de delicată pentru domnia sa și încearcă prin zeci de plângeri penale îmootriva angajaților ANPC să creeze o presiune și să aibă o așa zisă monedă de schimb pentru numeroasele cercetări interne în care este implicată”.

Susanu le laudă pe inspectoarele anchetate

Întrebat cum comentează punerea sub acuzare a celor două inspectoare pentru luare de mită, Susanu le-a luat apărarea, susținând că sunt profesioniste și a legat și acest dosar penal de cea care conduce OPC Timiș

”Nu comentez până la finalizarea cercetărilor. Sunt primul care susțin că dacă existe acte de corupție sau fapte care încalcă prevederile legale, fiecare sîă răspunde pentru actele sale, dar până în acel moment, bazându-ne pe prezumția de nevinovăție, consider că cele două colege, așa cum a relevat activitatea lor în ultima perioadă, sunt profesioniste și am speranța că nu au încălcat legislația în vigoare. Totodată, am suspiciunea că cel vizat în această acțiune am fost eu deoarece se pare că plângerea a pornit de la doamna Ignat care am informații că este într-o relație de prietenie cu administratoarea acelui salon de înfrumusețare”

3 COMENTARII

  1. Dl Susanu este chemat la declarații la poliție și acea Doamna Pârvulescu cu epilare definitiva ….sigur Doamna Ignat a trimis-o …….. e disperare mare iasă adevarul la suprafața ……..Daaaaaa

    • Disperare mare….și ignat este chemată la poliție,la parchet și în comisii de disciplină!!!
      Mai bine ar merge puțin pe la școală ignat nu de alta dar este ceratată rău cu gramatica limbii române.

  2. Ignat este o semianalfabetă și o șpăgară ordinară care de când este în opc doar de plângeri s-a ocupat….de când a venit Susanu se vede activitatea opc-ului,evident că a deranjat f.multă lume mai ales pe ignat care nu a mai putut acoperii neregulile făcute de către ea!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.