Revin tramvaiele într-un oraș din Banat, printr-un proiect de 20 de milioane...

Revin tramvaiele într-un oraș din Banat, printr-un proiect de 20 de milioane de euro

2
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-76708529">

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest şi Primăria Reşiţa au semnat astăzi un contract de finanţare de aproape 20 de milioane de euro pentru reintroducerea transportului cu tramvaiul la Reşiţa, realizarea infrastructurii aferente de rulare şi modernizarea staţiilor de transport, proiectul fiind parte a unor măsuri complexe prin care se urmăreşte reducerea poluării în oraş prin limitarea deplasărilor cu maşinile şi diversificarea transportului urban.

Vor fi modernizaţi 3,7 kilometri de cale dublă rulare tramvai cu toate elementele componente necesare funcţionării acesteia, 27.143 mp platformă cale de rulare tramvai, 1.511 mcs linie tramvai-depou şi 5.338 mp platformă cale de rulare tramvai-depou, va fi reabilitat depoul aferent transportului public local şi va fi realizată o hală de reparaţii, vopsitorie şi spălătorie şi o hală pentru gararea tramvaielor. Totodată, va fi reabilitată şi modernizată suprastructura Podului Triaj, utilizat de tramvaie, în lungime de 228 de metri.

Această investiţie vine în completarea altor două proiecte finanţate prin fonduri europene, care vizează modernizarea transportului public electric şi achiziţia unor tramvaie noi. Traseul pe care se vor realiza lucrările este Bdul Republicii-Calea Caransebeşului-Calea Timişoarei, până la intrarea pe Bdul Revoluţia din Decembrie.

Valoarea totală a proiectului semnat astăzi de Ioan Popa, primarul Reşiţei, şi Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest este de 94.846.694,01 lei, din care 89.658.234,49 lei valoare nerambursabilă, iar perioada de implementare este de 53 de luni.

2 COMENTARII

  1. resita de ce are primar bun pe care nu-l injura nimeni? ia spune, robulache? cum e posibil asa ceva? sa fie oare pentru ca esti un talhar nesimtit si incompetent?

  2. Și au luat șpagă și atât, nici peste 20 de ani nu va mai circul tramvai în Reșița. ACUM VOR FACE STUDIU DE FEZABILITATE în valoare de minim 1 milion eurode unde încasează 20 la suta. Și asta v fi povestea cu tramvai în Reșița… Dna sa vina sa va ia

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.