Ripensia a făcut instrucţie în primul test cu o echipă din „Judeţ”....

Ripensia a făcut instrucţie în primul test cu o echipă din „Judeţ”. Alexandru Pelici a tras câteva concluzii despre cei testaţi FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia a dispus azi de Avântul Topolovăţu Mare în primul amical al verii. La final a fost 8-0 pentru divizionara secundă, la care au debutat şi cele mai recente achiziţii. Alexandru Pelici a folosit două garnituri diferite şi s-a lămurit în privinţa unora dintre jucătorii aflaţi în probe.

Andrei Tînc (accidentat) şi Chera (antrenament separat) au fost absenţele roş-galbenilor în amicalul din Ciarda Roşie. Jocul a fost urmărit parţial de pe margine şi de Mansour, de care timişorenii s-au despărţit. Nu au fost folosiţi nici tinerii portari veniţi în probe, Mociu şi Marinoiu, dar nici Ban, primii doi vor rămâne însă sigur la juniori şi ca soluţii alternative pentru al treilea portar. Nici Denis Casian nu a fost alături de seniori azi.

După zece minute destul de echilibrate, Voinea, sosit de la Dumbrăviţa, a deschis scorul după ce mingea i-a rămas cu puţin noroc la picior în urma centrării lui Hecsko. După câteva ratări mari inclusiv a primului marcator, Albert Voinea a făcut „dubla”, de această dată din cornerul lui C. Toma. În minutul 42 a marcat şi Golda, fostul vârf al lui ACS Poli fiind servit de Voinea, care i-a oferit două minute mai târziu şi lui Popovici pasă de gol.

Tehnicianul Alex Pelici a urmărit jocul din cabina comentatorilor şi a taxat aproape fiecare eroare a elevilor săi. În repriza secundă, garnitura cu mai multe nume noi s-a încălzit mai greu şi nu a fost departe ca Avântul să marcheze golul de onoare. Până la urmă însă şi mitanul 2 a avut patru goluri. Cu 20 de minute înainte de final Zaluschi a marcat cu o scăriţă din unghi, reuşită urmată de cea a nou sositului Marius Fotescu (ex-Farul). La nici trei minute de la prima, „Zalu” a recidivat singur cu portarul şi acelaşi Fotescu a închis tabela cu cinci minute înainte de final.

Pentru ripensişti urmează un al doilea joc cu o trupă din judeţ. Dacă Avântul a fost ocupanta locului 2 în seria a III-a a Ligii a V-a, vineri, de la 10, în aceeaşi locaţie e aşteptată CSC Dudeştii Noi, locul 5 în D.

Ripensia (repriza I): Dobre – Ad. Popa, Hecsko, Ţiereanu, C. Toma – M. Boldea, Stoi – Popovici, Voinea, Grigore – Golda. Repriza a II-a: Păduraru – Monea, Burdeţ, Apro, C. Lungu – Dobie, Neagu – Fotescu, Zaluschi, Iseini – Staicu. Antrenor: Alexandru Pelici.

Avântul Topolovăţu Mare: Luca – Ciocan, Lazea, Băran, Roşie – Vida, Ciobanu – Tomici, Dragomir, Dzidzac – Bejera. Au mai intrat: Papp – Cristescu, Barbu, Balint, Cimponer, Loba, Bobotar, Butura. Antrenor: Alin Muntean.

Mulţumit de noi veniţi şi de o parte dintre cei testaţi

Alexandru Pelici s-a arătat mulţumit de jucătorii care au semnat contracte, reamintim că ultimii doi veniţi sunt Marius Fotescu şi Alexandru Neagu, ambii semnând pe doi ani cu „Ripi”.


„În primul rând le mulţumesc celor de la Topolovăţ au acceptat să vină, a fost un antrenament bun. Suntem pe un final de cantonament în care băieţii au lucrat foarte bine în primul rând din punct de vedere fizic. Acumulări fizice care sper să ne ajute în campionat, cred că toţi jucătorii cu excepţia lui Tînc sunt sănătoşi şi nu au intervenit probleme. Sperăm ca nici la Andrei să nu fie o problemă care să-l ţină departe, pentru că a fost deja a doua zi pe care o pierde. Sperăm să fim sănătoşi pentru că va fi un campionat foarte foarte greu. Un prim joc, ne-a interesat să vedem ce înţeleg cei nou veniţi din ceea ce ne dorim să joace echipa noastră. Ne bucură faptul că au şi marcat. Sunt jucători care ne pot ajuta, vom vedea dacă am avut dreptate sau nu”, a declarat Alex Pelici.

Dintre jucătorii rămaşi în teste tehnicianul Ripensiei s-a arătat deocamdată convins de Caius Lungu, revenit din Italia, şi de Nafi Iseini (ex-ACS Poli): „Pe Caius îl cunoşteam, ştiam că e un jucător care ne poate ajuta. El nu s-a schimbat prea mult în anii în care nu ne-am văzut. Doar fizionomia. A plecat copil şi a venit bărbat, dar în rest, ca şi fizic, e acelaşi. A avut continuitate, chiar dacă nu a evoluat la un nivel foarte înalt. Cred că ne poate ajuta. În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi, Boldea şi Grigore, le vom da un răspuns vineri după cel de-al doilea joc. Iseini e o surpriză plăcută pentru mine, un jucător care poate fi o surpriză. Mai are şi el câteva lucruri de pus la punct, e şi el puţin obosit, dar are îndemânare bună cu mingea la picior şi personalitate. Asta ne-a interesat, noi l-am avut pe Dumiter care avea această personalitate şi tupeu şi avem nevoie de jucători de acelaşi profil”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.