Ripensia, câştigătoare la scor în ultima verificare. Roş-galbenii ar putea fi lipsiţi...

Ripensia, câştigătoare la scor în ultima verificare. Roş-galbenii ar putea fi lipsiţi de aportul unor jucători noi în Argeş FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia a mai disputat până la urmă un joc-şcoală după testul cu ASU Poli de sâmbăta trecută. Roş-galbenii „au stricat” palmaresul Caraniului în amicalele verii cu un 6-1 în trei reprize. Tehnicianul Alexandru Pelici e preocupat în vederea primei etape de soluţiile sub 20 de ani, în condiţiile în care unii tineri nu au fost încă legitimaţi pentru noul sezon.

Jocul de azi de pe „Electrica” s-a desfăşurat pe parcursul a trei reprize, două dintre ele fiind mai scurte, de câte 30 de minute fiecare. „Ripi” a deschis scorul în minutul 10 prin Zaluschi, dar formaţia din Liga a IV-a a avut replică la faza următoare. Kayondo a sprintat în spatele fundaşilor şi l-a învins pe Dobre cu un şut la colţul lung. Roş-galbenii au avut iniţiativa, dar Caraniul a fost în prima parte o echipă care a încercat să se bată de la egal la egal. A reuşit acest lucru până în minutul 42, când acelaşi Zaluschi l-a învins pe fostul coleg Iulius Rădulescu cu un şut din afara careului. Mijlocaşul ofensiv timişorean a făcut apoi şi faza meciului, driblând totul în careu şi deşi aflat în ugnhi a ridicat mingea peste portar şi aceasta a picat în poartă fără a mai fi atinsă de cei care încercau să o mai joace.

Repriza a doua a fost mai fadă, pe fondul căldurii sufocante încă de dimineaţă. Cum oaspeţii au avut o bancă mai scurtă şi nu au folosit garnituri diferite, aceştia au fost pradă uşoară pentru ripensişti în repriza suplimentară. Totuşi, două reuşite au venit în „timpul regulamentar”. În minutul 76 a marcat nou sositul Tudor Călin, care în prima parte intrase ca mijlocaş central, acesta a punctat cu capul după o centrare din stânga. Apoi, nouă minute mai târziu Apro a prins un şut specific, bombă cu stângul, bară-gol din postura de fundaş stânga azi. În fine ultimul gol a fost o formalitate, juniorul Vasluian introducând balonul în poartă după ce Trifon a respins cu ajutorul barei şutul lui Staicu.

Pentru Ripensia urmează jocul din prima etapă, pe terenul Argeşului, marţea viitoare de la ora 19.30.

Ripensia: Dobre – Lungu, Tînc, Hecsko, C. Toma – Burdeţ (31, T. Călin), Tudorache – Fotescu (32, Popovici), Zaluschi, Chera (31, Monea) – Voinea (prima repriză). După minutul 46: Mociu (76, Păduraru) – A. Popa, Ţieranu, T. Călin, Apro – Popovici (76, Vasluian), Stoi, Neagu, Monea (76, Iseini) – Staicu, Golda. Antrenor: Alex Pelici.

ACS Carani Murani: Rădulescu – Berivoiescu, Ştreangă, Fridrich, L. Luca, Precup, Schintee, Alexin, Petri, Costea, Kayondo. Au mai intrat: Trifon – Sârbu, Nechita, Irimia şi Sabău.


Antrenor: Cosmin Stan.

„A fost un joc-şcoală, cum făceam înainte cu Centrul de Excelenţă, ne dorim să facem săptămânal asemenea jocuri, în funcţie de echipele disponibile, sunt jocuri care nu pot decât să ne ajute. În primul rând vor avea minute şi jucătorii care vor juca mai puţin în meciurile oficiale. Putem vedea şi ceilalţi jucători din Judeţ, care ar fi monitorizaţi de noi, de ce nu, în vederea unei veniri la Ripensia pe viitor”, a declarat Alexandru Pelici despre testul de azi.

„Poate o să vi se pară puţin ciudat, pentru noi această înfrângere şi acest joc cu Ripensia sunt lucruri extraordinare pentru noi. Poate alţi antrenori ar fi zic că a picat într-un moment nepotrivit, echipa obostă, a picat la momentul superoportun pentru noi, cu zece zile înainte de a începe campionatul. Într-o perioadă încărcată pentru noi, oboseală în plus, dar consider că în două-trei zile echipa o să prindă prospeţime, vână şi o să fie bine pentru începutul campionatului. Probabil asta a şi fost diferenţa după minutul 40, până atunci a fost 1-1, cu ocazii de ambele părţi. Am luat două goluri pe finalul primei reprize, e clar că apoi diferenţa de pregătire fizică şi-a făcut simţită prezenţa”, a spus Cosmin Stan, tehnicianul Caraniului. Echipa din D-Timiş va mai avea două amicale: sâmbătă la Pişchia şi marţea viitoare cu juniorii lui UTA.

Mai trebuie înregistraţi Tudorache, Tudor Călin şi Chera

Ripensia a confirmat ieri şi înregimentarea portarului Haralambie Mociu, pe trei sezoane. Totuşi, roş-galbenii nu au lotul complet căci doi dintre jucătorii înregimentaţi nu au fost încă înregistraţi şi ar putea lipsi în prima etapă. Lor li se adaugă şi Vlad Chera, care trebuie reîmprumutat de la Viitorul.

„Deocamdată nu e rezolvat Tudor, nu ştiu dacă Tudorache şi Chera vor fi, sper să se rezolve în timp util. Chera trebuia să primească împrumut în continuare de la Viitorul, sperăm se se rezolve…”, a explicat Pelici.

Altfel, timişorenii beneficiază de serviciile unui nou kinetoterapeut, stafful s-a mărit prin sosirea lui Adrian Gherovăţ, de la Centrul Naţional de Pregătire Timişoara, totodată colaborator al FRF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.