Ripensia a câştigat amicalul cu Fortuna la revenirea pe „Electrica”. Roş-galbenii testează...

Ripensia a câştigat amicalul cu Fortuna la revenirea pe „Electrica”. Roş-galbenii testează un nou jucător în defensivă FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia a revenit în cartierul în care s-au pus bazele clubului, cel puţin azi pentru testul cu proaspăta divizionară C Fortuna Becicherecu Mic. A fost un 2-0 pe caniculă pentru formaţia timişoreană de ligă secundă, care a testat un nou jucător în centrul apărării. Mâine, echipa lui Alexandru Pelici o înfruntă pe cea a lui Cosmin Petruescu, ASU Poli.

Echipa care trebuie să fie deja în formă de joc pentru noul campionat, „Ripi” a dominat şi a avut primele şanse la poarta lui Costoaie. În minutul 9 Călin Toma a trimis peste din lovitură liberă. Căpitanul gazdelor avea apoi să-l remarce pe tânărul goalkeeper într-un mod în care nu şi-ar fi dorit. În minutul 28 Voinea a profitat de eroarea lui Zurbagiu, căruia i-a luat mingea, a tras în portar, dar jucătorul cu greşeala a făcut un fault grosolan în careu. Toma a executat, dar Costoaie a respins, tot până la Toma, care a fost faultat şi s-a acordat din nou 11 metri. De această dată fundaşul stânga roş-galben a tras şi mai slab de la punctul cu var, permiţându-i goalkeeperului să reţină.

Fortuna a avut o replică după jumătate de oră, dar Ripensia a avut avantaj la pauză graţie unui carambol din minutul 36, care i-a oferit lui Voinea o finalitare simplă din câţiva metri. Partea secundă a început rău pentru Monea, lovit urât într-o zonă neutră a terenului. Totuşi, în minutul 52 înlocuitorul său, Popovici, care trebuia să intre mai târziu, a finalizat uşor din unghi pentru 2-0. Oaspeţii au făcut mai multe schimbări, nu au mai încasat, dar nici nu au reuşit să puncteze măcar o dată.

Pentru Ripensia urmează mâine ultima verificare înainte de restart, pe „Ştiinţa”, de la ora 10, cu cealaltă timişoreană din B, ASU Politehnica.

Ripensia: Mociu (65, Păduraru) – A. Popa (Fotescu), C. Tudor (46, Ţieranu), Apro (46, Tînc), C. Toma (46, C. Lungu) – Al. Neagu (76, Burdeţ), Stoi (76, Tudorache) – Monea (50, Popovici), Staicu (46, Zaluschi), Iseini (60, Chera) – Voinea (46, Golda).

Fortuna: Costoaie (30 D. Filip, 60 Culda) – Fetic, Soare, M. Toma, Roşie – Zurbagiu, Stănilă – Cluci, Z. Radu, Centea – Bîrză. Au mai intrat: Hodiş, Hrudei, Anagor, Oneţ, Iovanovici, Saizu, Buzdugan, Lazăr, Iacob, Bostan, Leucian, Terec, An. Hotca. Antrenor: Vasile Luţă.

„Un joc bun de pregătire, căldură sufocantă, îmi pare rău că nu reuşim să marcăm mai mult. Ne creăm situaţii, am avut şi două penalty-uri pe care le-am irosit în aceeaşi fază. Una peste alta a fost un test util, ca şi restul. Mâine vom avea ultimul joc de pregătire, cu colega şi concitadina noastră, ASU. Va fi la fel ca cel de la Luceafărul, edificator. E bine că suntem încă okay, să vedem cum va fi Monea în viitor, sperăm să nu fie o accidentare gravă. Avem nevoie de toţi jucătorii”, a spus Alexandru Pelici după meci.

„A fost un test util, ţinând cont că echipa mea de abia a început pregătirea, cred că ne-am prezentat foarte bine astăzi, dar s-a văzut diferenţa de valoare, cred că a fost un joc plăcut. Ripensia este la un nivel foarte ridicat, începe campionatul. Noi am încercat să ţinem piept cât am putut, îmi dă speranţe pentru viitor.


Uşor uşor intrăm şi noi în efort maximal. Am mulţi jucători în teste, juniori, am nevoie de trei în teren, trebuie să găsesc aceşti copii. În mare parte chiar după meciul de azi vom hotărî cine rămâne, cine pleacă, mai aştept doi-trei juniori şi vom vedea la momentul potrivit ce vom face”, a declarat şi Vasile Luţă, tehnicianul învinsei.

Tudor, fundaşul central

Ripensia nu l-a mai folosit azi pe Ionuţ Gavrilă, situaţia tânărului nu era încă clară, deoarece acesta se afla într-un litigiu cu UTA. „Gavrilă are de rezolvat acel litigiu cu UTA şi până nu se clarifică situaţia lui nu se va mai antrena şi nu va juca pentru noi. Nu vrem să avem probleme”, a explicat Pelici.

În schimb, „Ripi” a primit în pregătiri un mijlocaş central la origini, dar folosit ca stopper, poziţie pe care s-a descurcat destul de bine. „E Tudor Călin, vine de la Sepsi, a făcut pregătire cu ei, mâine după joc ne vom edifica”, a adăugat Pelici. Călin (foto #18, 18 ani) a jucat un meci pentru Luceafărul în primăvară şi provine de la juniorii lui Regensburg.

Ripensia e aproape de instalarea completă pe „Electrica”. De pe arenă au dispărut bannerele lui ACS Poli, a rămas instalaţia electronică, de marţi roş-galbenii vor să se şi pregătească pe terenul istoric din Fabric. „Eu aici am început fotbalul şi am amintiri plăcute cu acest stadion. Cred că s-a rezolvat problema cu Electrica şi sperăm să jucăm aici pentru că terenul e foarte bun, în comparaţie cu Ciarda. A fost omologat anul trecut, putem şi noi să jucăm. Cu specificaţia că atunci când FRF sau televiziunile hotărăsc să jucăm pe Dan Păltinişanu, meciurile cu adversarii consideraţi mai importanţi de către cei de la… Digi”, a conchis Pelici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.