S-a desființat Biroul Avizare PUG/PUD/PUZ-uri din cadrul Primăriei Timișoara în plină anchetă...

S-a desființat Biroul Avizare PUG/PUD/PUZ-uri din cadrul Primăriei Timișoara în plină anchetă DNA. Ce se întâmplă cu angajații

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara are organigramă nouă, începând de ieri. În ședința ordinară, a fost supus votului un proiect de hotărâre cu privire la modificarea și aprobarea organigramei și a statului de funcții pentru aparatul de specialitate al primarului Timișoarei.

Ca urmare a aprobării acesteia, a fost desființat și un birou important din cadrul Direcției de Urbanism. Este vorba de Biroul Avizare Conformități PUG-PUD-PUZ-uri, ai cărui angajați își vor desfășura activitatea în cadrul Serviciului Certificări și Autorizări, care aparține tot de Direcția de Urbanism.

Nemulțumit de această modificare, Ordinul Arhitecților, Filiala Timiș, a solicitat organizarea unei dezbateri publice, cu care reprezentanții primăriei nu a fost, însă, de acord.

„Organigrama nu face obiectul dezbaterilor publice, pentru că este apanajul aparatului executiv să se structureze așa cum consideră de cuviință. Niciodată nu s-a făcut dezbatere publică pe un asemenea subiect. În privința Ordinului Arhitecților, eu nu înțeleg de ce nu se poate coopera nicicum cu această structură. De ce nu se vine să se poarte o discuție, ci în permanență se reacționează negativ”, a precizat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Apoi, edilul-șef a explicat faptul că nu consideră necesar să existe un birou special, care să aibă și șef, care să se ocupe cu verificarea conformității cu PUG-PUD-PUZ-uri.

„Cum își poate cineva închipui că nu mai există funcția de verificare a conformității cu PUD, PUZ, PUG? Dar asta nu înseamnă că trebuie să ai un birou, cu șefi de birou pentru așa ceva.


Avem o structură la care scrie Serviciul Certificări și Autorizări, nu este evident că se verifică și conformitățile cu tot ce trebuie, cu PUZ, PUD, PUG și cu ce ar mai trebui acolo? Organigrama este o structură generică. A face structuri multe și mărunte presupune, pe de o parte, înmulțirea șefilor, și pe de altă parte, o restrângere a posibilității de a-i folosi pe angajați după necesități. Așa, le schimbi fișa postului, dinamic, după nevoi, nu de fiecare dată când se simte nevoia să fie mai mulți care să se ocupe de conformități, să faci o modificare de organigramă. Modificările de organigramă trebuie să fie mai rare. Acum, din fericire, noul Cod administrativ ne ajută și în privința asta. În mod normal ar trebui să fie autonomie și să fi salarizat după performanță, că doar nu e mare lucru să se conceapă niște indicatori de performanță. Dar sigur asta sunt niște aspirații, nu știu dacă vreodată vor fi materializate în administrația publică românească”, a declarat Nicolae Robu, în plen.

Gabriela Popovici, consilier local PSD, l-a întrebat pe Nicolae Robu dacă există o persoană abilitată, autorizată, care să poată da avizele de conformitate PUG-PUD-PUZ-uri, ca urmare a desființării acestui birou.

„Evident, nici nu se poate concepe să fie altfel. Nu este o schimbare de atribuții pe persoane. Vă dați seama că nu se poate da o autorizație de construcție fără a se respecta cerințele legii, cu toate avizele, certificările și tot ce trebuie. Nu merg lucrurile bine, de aceea schimbăm organigrama, nu să ne aflăm în treabă. Sunt altfel aranjate lucrurile, să le facem să meargă mai bine, pentru că vedem că în anumite părți nu merge treaba. Unii oameni știu să facă foarte bine anumite lucruri și nu știu să facă altele și ei ocupă anumite structuri care nu se potrivesc și structura în sine nu e în regulă. (…) Posturile sunt la fel, aceleași încadrări rămân pentru tot personalul, nu punem pe nimeni mai jos. Evident, nu mai avem șef de birou”, a detaliat Nicolae Robu.

Desființarea acestei structuri vine în plină anchetă a DNA care investighează modul în care au fost emise mai multe certificate de urbanism și autorizații de construire inclusiv cele emise pentru vilele copiilor lui Nicolae Robu. Ulterior momentului în care DNA a cerut documente, primarul a convocat o ședință cu cei de la Serviciul Urbanism și le-a transmis că el nu a cerut niciodată nimic ilegal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.