Săptămână plină de evenimente în zona centrală a Timișoarei, în încheierea Sezonului...

Săptămână plină de evenimente în zona centrală a Timișoarei, în încheierea Sezonului România – Franța

0
DISTRIBUIȚI

Sezonul România – Franţa, care, începând din luna aprilie, a fost marcat prin sute de evenimente în întreaga ţară, se apropie de final, închiderea sa fiind marcată, la Timişoara, prin dans, teatru, benzi desenate francofone, artă contemorană şi festivalul de jazz de la Gărâna, unde, într-una din seri, vor fi prezente trei grupuri franceze.

Festivalul IMPULS, organizat de Asociaţia Timişoara 2021, încheie sezonul cu trupele franceze G. Bistaki şi Beau Geste, care, prin performance-urile lor inedite ilustrează tematica acestei prime ediţii, „Timişoara în reconstrucţie”, iar în ziua următoare fiecărei reprezentaţii, de la ora 11,00, publicul va avea prilejul de a sta „La cafea cu artiştii”, pe strada Alba Iulia nr. 2. În zilele  de 10 şi 11 iulie, de la ora 21,30 trupa G. Bistaki va putea fi văzută în piaţa Sfântu Gheorghe, iar trupa Beau Geste va fi prezentă în 11 şi 12 iulie, în Piaţa Victoriei, între orele 17.00 şi 20.00.

Tot în 10 iulie, de la ora 19.00, artista Flora Moscovici va vernisa expoziţia „Spre rădăcini”, la Fundaţia Triade. Aflată într-o rezidenţă de creaţie artistică din 14 iunie, cu ocazia Sezonului România – Franţa, Flora Moscovici a remodelat spaţiul galeriei Triade printr-o interveţie picturală care sugerează originile sale moldave.


Bunicii săi, originari din zona Bucovinei, au emigrat în Franţa, unde familia s-a stabilit ulterior, iar Flora Moscovici este absolventă a Şcolii Naţionale Superioare de Artă de la Paris-Cergy, lucrează în prezent la Douarnenez şi Paris şi este profesoară la universitatea din Brest. Intervenţiile sale modifică percepţia asupra spaţiului, implicând diferite momente ale temporalităţii – cel al gestului pictural, al memoriei locului sau chiar al istoriei picturii.

În 13 iulie, artiştii francezi Jacky Terrasson Trio, Renaud Garcia-Fons & Dorantes şi Grégory Privat Trio vor fi prezenţi la festivalul de jazz de la Gărâna şi până în 15 iulie, la Institutul Francez din Timişoara mai poate fi văzută expoziţia de bandă desenată PIF din colecţia bibliotecii „Astra” Sibiu, care a mai fost expusă în doar şase oraşe româneşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.