SCM Politehnica s-a reunit la sala UVT-ului cu nume noi, dar şi...

SCM Politehnica s-a reunit la sala UVT-ului cu nume noi, dar şi cu probleme. Cristian Fenici: „Avem promisiuni că se rezolvă” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Câştigătorii Cupei s-au reunit în condiţii uşor austere pentru noul sezon. SCM Politehnica a efectuat patru transferuri pentru un sezon cu eurocupe, dar nici primul primul antrenament din această vară nu a putut fi susţinut în sala „Constantin Jude”, a cărei suprafaţă a rămas „în şantier”. Elevii lui Pero Milosevic au început pregătirea în sala UVT-ului de lângă penitenciar, una care i-a primit cu multă… căldură, la propriu.

Tehnicianul Pero Milosevic nu a vorbit la reunire cu reprezentanţii media. În timp ce căpitanul Cristi Fenici, ca de obicei, nu s-a ferit să arate şi minusurile. „Am avut o vacanţă destul de lungă, ne-am reunit, am văzut băieţii noi. Încă nu am avut discuţia de început, trebuie să vedem situaţia, avem ceva probleme, nu s-au rezolvat. Avem promisiuni că se rezolvă cât mai repede, ne dorim să începem bine, să facem o pregătire cât mai bună, căci ne aşteaptă un campionat foarte greu. Mai ales prima etapă, când jucăm cu campioana, sperăm să fim în formă maximă şi, de ce nu, să aducem un nou trofeu (…) Va fi greu, toate echipele s-au întărit, importantă e pregătirea şi cum începem. În primele patru etape avem meciuri de foc”, a declarat Fenici.

Jucătorii polişti s-au reunit în număr mare la arena UVT-Oituz, în condiţiile în care vechea „Olimpia” e la fel ca în ultimii ani în această perioadă, nefolosibilă deoarece s-a raşchetat suprafaţa, problema e că de două săptămâni nu s-a mai făcut nimic, iar lucrările de refacere întârzie. „Suntem obişnuiţi să începem pregătirea în altă parte. În ultimii doi ani am făcut tot în deplasare antrenamentele. E o sală destul de bună aici, sperăm să intrăm cât mai repede la noi şi să avem condiţii bune. Sperăm să dea drumul la aerul condiţionat, de aceea nu am fost la Buziaş, că anii trecuţi am fost acolo şi nu aveau aer, făceam saună, chiar era foarte cald în sală”, a mai spus căpitanul lui Poli despre problema sălii.

Pe bănăţeni îi aşteaptă un sezon greu, pe trei fronturi, în Cupa EHF Poli intră în turul II, unde va da de câştigătoarea dintre Olympiakos şi Banja Luka. „Important e că intrăm în turul 2, sperăm să fim într-o formă bună şi să mergem mai departe în EHF. Jucăm fiecare meci la victorie… echipele sunt puternice şi sperăm să trecem cât mai multe tururi”, a mai spus Fenici.

Transferurile din Bucureşti şi Moldova, prezente

Noii sosiţi Ramon Şomlea (CSM Bucureşti), portarul Mohsen Babasafari (Steaua), Robert Năstăsie (CSM Focşani) şi Bogdan Baican (CSU Suceava) au fost prezenţi la prima şedinţă. Milos Orbovic a venit chiar dacă nu s-a dezechipat, el şi portarul Tcaciuc fiind în recuperare medicală.

„Sunt foarte mulţumit că am venit la Poli Timişoara. Ştiu că Timişoara e un oraş frumos. Prima dată vreau să mulţumesc Stelei că m-a ajutat în ultimii doi ani. Acum joc la Poli, care ştiu că e o echipă bună. Echipa a luat Cupa, eu vreau să iau un titlu la Timişoara. Cred că putem, Cupa şi campionatul, să surprindem lumea. Avem Cupa EHF, e importantă de asemenea pentru noi şi pentru mine. Avem această oportunitate, sper să intrăm în grupe şi să câştigăm toate meciurile”, au fost primele vorbe ale lui Mohsen Babasafari ca alb-violet.

„Mi-am dorit să revin la Timişoara, de când eram copil mă uitam la ei, voiam să ajung la un club aşa mare ca Poli, care înseamnă tradiţie şi performanţă. E o echipă puternică, un grup unit şi cu dorinţă de performanţă, asta m-a convins, plus oamenii… Concurenţa e benefică, consider că ne vom ajuta reciproc pentru a aduce rezultatele scontate. Poli s-a simţit ca o echipă unită din exterior, cu mare dorinţă de victorie. Vrem să câştigăm trofeul şi un loc cât mai sus în campionat”, şi-a explicat opţiunea Robert Năstăsie.

„Cred că o să fie o colaborare frumoasă. Mi-a plăcut tot timpul grupul de aici, unul văzut unit. O echipă combativă, de tradiţie, mulţi jucători cu experienţă şi vreau să mă alătur şi eu acestui grup. Am avut doar o întindere la gambă la început de campionat, în rest nimic grav, doar acum patru ani la umăr… M-am pregătit şi în vacanţă, mă pregătesc cât mai bine şi acum, sper să ajut cât mai bine echipa. Sunt meciuri foarte tari în EHF, dorim să ajungem cât mai departe”, a declarat şi Ramon Şomlea.

„Este un oraş foarte frumos, foarte mare, am venit la această echipă cu tradiţie în handbalul românesc cu gândul de a face performanţă.


Îmi doresc un parcurs cât mai lung în cupele europene, să prindem F4-ul Cupei şi să o câştigăm. Sper la o medalie în campionat anul acesta. Sper să ajut echipa cât mai mult şi să avem un an cât mai bun, lipsit de accidentări. Presiunea e bună câteodată, de aceea suntem jucători profesionişti, să jucăm şi sub presiune. Trebuie să muncim meci de meci. La finalul campionatului să avem succes. Concurenţa e foarte bună, sunt jucători buni, muncim şi vedem cine va juca”, a precizat Bogdan Vaipan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.