Aproape 100.000 de euro pentru modernizarea sistemului de alarmare a populației în...

Aproape 100.000 de euro pentru modernizarea sistemului de alarmare a populației în caz de dezastre, la Timișoara. Câte sirene vor fi achiziționate

0
DISTRIBUIȚI

timisoara - piata victoriei

Primăria Timișoara este dispusă să plătească aproape 100.000 de euro cu scopul modernizării sistemului de alarmare a populației în caz de dezastre. Potrivit unui proiect de hotărâre care urmează să fie supus votului în Consiliul Local Timișoara, în plen, municipalitatea urmează să achiziționeze șapte sirene electronice de 600W și 20 de astfel de sirene de 1.200 W.

Acestea au fost prevăzute în „Studiul de audibilitate în vederea dezvoltării și completării sistemului de înștiințare-alarmare în situații de protecție civilă la niveul Municipiului Timișoara”.


De asemenea, Primăria Timișoara informează că au fost prevăzute sume de bani pentru cumpărarea sirenelor în bugetul pentru acest an. În total, este vorba de o sumă care se ridică la 441.160 de lei.

„Conform studiului de audibilitate întocmit la nivelul Municipiului Timişoara de SC Topges Proiect SRL proiect nr. 18/2016 se precizează că “Având în vedere dinamica generală remarcabilă a municipiului, conform măsurătorilor efectuate, se recomandă pentru completarea şi reconfigurarea sistemului de înştiinţare-alarmare din municipiul Timişoara, achiziţionarea a 7 sirene electronice de 600W şi a 20 de sirene electronice de 1200W, care să asigure la un număr relativ mic de sirene pe ansamblu (39 unităţi pentru tot sistemul) transmiterea semnalelor de alarmare şi mesajelor vocale la o presiune acustică superioară faţă de nivelul maxim al zgomotului ambient cu cel puţin 6dB”, scrie în documentația care însoțește proiectul de hotărâre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.