Sprijin gratuit pentru persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă....

Sprijin gratuit pentru persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă. CJ Timiș construiește un centru de învățare permanentă

1
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș intenționează să construiască un centru în cadrul căruia persoanele care doresc să-și găsească un loc de muncă sunt sprijinite gratuit. Este vorba de un centru comunitar de învățare permanentă, care va fi construit cu bani europeni.

Concret, instituția a accesat peste 1,3 milioane de euro pentru realizarea și dotarea acestui nou centru, care are deja aprobat studiul de fezabilitate, cu principalii indicatori tehnico-economici ai investiției asumați de către proiectant.

„O etapă premergătoare accesului pe piața forței de muncă o reprezintă și partea vocațională și de consiliere în carieră: prezentarea la interviu, testarea intereselor și aptitudinilor personale, facilitarea participării la târgurile de locuri de muncă, facilitarea unor întâlniri cu antreprenori locali, cu persoane care lucrează în resurse umane etc. Centrul comunitar de învățare permanentă construit de Consiliul Județean va răspunde acestor nevoi sociale”, a informat CJ Timiș.

De asemenea, în cadrul centrului vor fi organizate cursuri de dezvoltare vocațională.

Centrul va fi construit pe un teren de 4.035 mp, cu o suprafață utilă propusă totală de 1.148 mp, capacitatea acestuia fiind de 190 de persoane. Printre altele, vor fi amenajate șase săli de dezvoltare vocațională, două ateliere de creație, care pot fi comasate, o sală IT pentru 24 cursanți, un spațiu multifuncțional, dimensionat pentru 48 de spectatori, dar și un spațiu de socializare sau divertisment, care poate acomoda circa 30 persoane și care, în caz de nevoie, poate găzdui activități de dezvoltare vocațională.

Fiind vorba despre o construcție proiectată pentru comunitate, arhitectura propusă ia forma unui ansamblu de căsuțe alăturare asemenea unei micro-așezări umane.

„Suntem preocupați de tot ceea ce înseamnă creșterea calității vieții timișenilor.


Asta presupune și găsirea rapidă a unui loc de muncă, alegerea unei cariere potrivite pentru competențele fiecăruia, cât și creșterea calității bazinului de resurse umane pentru companii. Ne luăm în serios rolul nostru ca autoritate publică și oferim timișenilor noi posibilități de dezvoltare, în mod gratuit, prin acest centru comunitar”, a declarat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

1 COMENTARIU

  1. Blablabla, promisiuni goale. Încă un proiect pe bani publici cu zero eficienta la final. Ideea nu ar fii rea, insa daca e gestionată de șefii CJ, e făcută exclusiv ptr a mai sifona alți bani publici, și plasa rudele incompetente pe funcții la stat platite generos și totul fără nicio eficienta

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.