Ștrandul din Lugoj, deschis după cinci ani de întârzieri, a intrat în...

Ștrandul din Lugoj, deschis după cinci ani de întârzieri, a intrat în reparații după doar două săptămâni. Ce s-a întâmplat

0
DISTRIBUIȚI

strand lugoj

Apar primele probleme la ștrandul din Lugoj, deschis pentru public în luna iunie, după cinci ani de întârzieri. Potrivit Lugojeanul.ro, persoanele care au venit să se răcorească la ștrand în ultimele zile au putut observa cu surprindere că se execută lucrări de reparații. Astfel, râul care înconjoară ștrandul a fost secat, iar în mai multe locuri vopseaua de pe pereți a căzut.

„Când s-a dat drumul la râul, la unul din filtrele puse de constructor s-a constatat că este o granulaţie foarte fină a nisipului, care trece prin filtru şi este dusă mai departe de pompe pe râu.


Ca atare, a fost nevoie să curăţăm râul şi să scoatem apa. Asta este e prima problemă. Cea de-a doua, pe care încă nu am rezolvat-o, proiectantul împreună cu constructorul au stabilit ca la râu să nu mai pună liner (n.r. membrana PVC), ci să dea cu vopsea specială pentru piscine. Calitatea a fost stabilită de către proiectant, împreună cu constructorul. Am constatat că de-a lungul timpului, există o reacţie chimică între vopseaua de pe pereţi şi substanţele care se bagă în apă pentru curăţare şi pentru a păstra calitatea apei. Deocamdată i-am rugat pe cei care se ocupă de calitatea apei, firma de mentenanţă, să studieze care e situaţia şi care e reacţia care apare acolo”, a declarat Francisc Boldea, pentru Lugojeanul.ro.

Potrivit primarului orașului Lugoj, toate reparațiile de la ștrand se realizează pe cheltuiala constructorului, lucrările fiind în garanție.

Lucrările la ștrandul din Lugoj au început în anul 2012, termenul inițial de finalizare fiind în 2015. Recepția finală a lucrărilor a avut loc însă abia în toamna anului trecut. În total, ștrandul are un bazin de sărituri cu trambulină, un bazin de agrement, un bazin pentru copii, un bazin pentru tobogan, un râu cu sens unic, două jacuzzi, opt dușuri și două saune.

Investiția la ștrandul în aer liber se ridică la 1,6 milioane de euro, banii fiind alocați din bugetul propriu al municipalității.

Foto: Lugojeanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.