Timişoara nu se află în frunte la capitolul academii de fotbal. Doar...

Timişoara nu se află în frunte la capitolul academii de fotbal. Doar LPS Banatul îndeplineşte punctajul care va deveni obligatoriu pentru Liga I

0
DISTRIBUIȚI
Foto: LPS Banatul – Facebook

Comitetul Executiv al FRF a luat ieri o serie de decizii importante. Printre acestea se numără şi criteriul impus din sezonul 2021-22 cluburilor de Liga I în privinţa propriilor academii pentru obţinerea licenţei. Astfel, între membrii care s-au înscris în procesul de clasificare, din Timişoara doar LPS Banatul îndeplineşte punctajul minim care va deveni obligatoriu pentru o echipă din elită.

Nici clasarea naţională a liceului sportiv din oraş nu e măgulitoare, astfel Banatul ocupă locul 11, la egalitate cu poziţia a 10-a… Concordia Chiajna, ambele cu 65,4 puncte. Deloc surprinzător cea mai bună academie din ţară o are Viitorul (Academia Hagi), cele 91,5 puncte o clasează pe poziţia 1, departe de restul.


CSU Craiova şi Dinamo închid podiumul. Iar în top, cu peste 60 de puncte, minimum necesar din ediţia 2021-22 pentru licenţierea la Liga I, se mai află academii mai puţin cunoscute, precum Sport Team, dar şi UTA! Braşovul, de exemplu, are două centre de copii care au îndeplinit baremul: Colţea şi Kids Tâmpa.

LPS Banatul a fost vicecampioană U17 în acest sezon, nivel la care a câştigat Cupa României. Printre criteriile cu cea mai mare pondere în evaluarea s-au numărat: infrastructură şi facilităţi (20,8%), rezultatele (20,6%) şi staff-ul tehnic (19,4%).

ASU Politehnica, puţin peste ACS Poli

Următoarele academii clasificate din oraşul de pe Bega sunt cele ale „omonimelor” Poli. ASU Politehnica e pe 17 în ţară, 57,7 puncte. O clasare destul de bună ţinând cont că proiectul e de dată recentă iar la capitolul copii şi juniori creşterea trupei susţinute de suporteri e evidentă. În schimb, pe o pantă descendentă, logic, se află ACS Poli, care a pierdut trupe la Elită şi continuă să piardă juniori din cauza problemelor clubului. Doar 56,5 puncte şi un loc 21 pentru fosta divizionară A. „Băieţii în ghete” stau în schimb bine şi între divizionarele secunde, fiind între primele şase centre ca şi calitate.

Din zonă au mai cerut să fie evaluate CSS Lugoj (loc 36, 44,4 pt.), CSM Şcolar Reşiţa (42, 38,6 pt.), CSS C-sebeş (46, 37,8) şi Ripensia (59, 31,4).

FRF a mai luat şi alte decizii importante pentru dezvoltarea fotbalului la nivelul „piramidei”. Astfel, din sezonul viitor va exista şi un Campionat Naţional U16 iar din ediţia 2021-22 cluburile de Liga I vor avea obligativitatea să înscrie o echipă de fotbal feminin în campionatele naţionale de seniori (L1-L3). De asemenea, cluburile de drept public vor putea promova din ediţia 2019-20 în Liga I, dacă-şi cesionează cu un an activitatea către un club de drept privat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.