Tina: „Nivelul artiștilor din Timișoara este unul foarte bun, dar ce lipsește...

Tina: „Nivelul artiștilor din Timișoara este unul foarte bun, dar ce lipsește este setea pentru evenimente live“

0
DISTRIBUIȚI

Tina a devenit cunoscută în lumea muzicală locală prin intermediul formației rock Oranj, mai apoi devenind o prezență stabilă în gașca anonimTM și Brigada Artistică Urbană, „crew“-uri alături de care a avut ocazia să susțină reprezentații în mai multe țări.

„Oranj va rămâne mereu acea amintire care mă emoționează, poate pentru că a fost prima trupă la acea vreme în care simțeam că ne respectam reciproc ideile muzicale și exista acea dorință comună de a creea de dragul de a o face. Nu simt că-mi lipsește să mai cânt rock, sunt foarte fericită cu ceea ce cânt acum. Brigada Artistică Urbană este o călătorie pe care am început-o la câteva luni de când am fost invitată să mă alături AnonimTM și de fiecare dată când sunt alături de membrii trupei mă simt onorată și recunoscătoare, fiindcă îi admir foarte mult, sunt oameni de la care am învățat enorm, cărora le-am absorbit cuvintele și sfaturile. Cântăm mai rar pentru că viața ne-a împrăștiat din punct de vedere geografic și ne-a dat și alte responsabilități“, spune ea.

Tina a păşit în lumea drum’n’bass odată cu desfăşurarea concursului „Se caută o Voce” din 2004, organizat de AnonimTM şi dj SUV (Reprazent, Full Cycle), devenind astfel vocea inconfundabilă a AnonimTM. Alături de colegii de „echipă“, Tina a reprezentat țara noastră la o serie de evenimente importante din lumea muzicii electronice, find prezentă printre altele și în cadrul festivalului Sun and Bass.

„Pentru mine AnonimTM a fost un șoc absolut minunat. M-am trezit brusc într-o lume în care entuziasmul publicului pentru muzică era manifestat la alt nivel: se dansa o noapte întreagă pe muzică nouă, rară, neauzită. Titulatura de MC a apărut la începuturi, când cred că toți mă treceau ”MC Tina” pentru a delimita cumva activitatea artiștilor de pe un afiș, fiindcă atunci la party-urile de drum&bass erau doar DJ-i. Mai apoi, am rămas așa, așa mă știe lumea. Cele mai frumoase amintiri sunt party-urile ”48h” care cred că au rămas memorabile pentru toți care care au luat parte la ele. Erau 48 de ore de muzică sub cerul liber, primăvara, în oraș. Una dintre locații, ștrandul Lemon de pe Bulevardul Rebreanu, avea foarte mulți trandafiri roșii, care înfloreau mereu în aceeași perioadă, iar spatele scenei era un gard plin de trandafiri înfloriți“, spune Tina.

Chiar dacă în zilele noastre paleta muzicală locală este una cât se poate de diversificată, una din problemele acute cu care se confruntă „mișcarea“ este faptul că nu există o „cerere“ prea mare din partea publicului pentru concerte live.

„În ceea ce privește scena muzicală a orașului, dacă prin asta vorbim despre artiști, muzicieni sau oameni care au preocupări muzicale, părerea mea este că avem o paletă destul de diversificată: există câte puțin din fiecare gen, pentru orice public.


Sigur că întotdeauna este loc de mai mult și mai calitativ dar, ținând cont de anii în care eu am fost adolescentă, acum e bine, fără îndoială. Nivelul artiștilor din Timișoara este unul foarte bun însă ceea ce lipsește este setea pentru evenimente live din partea publicului care nu mai are timp și imboldul de a-și dedica o parte din timp culturii sau plăcerii de a descoperi ceva nou deoarece totul este on-line. Iar asta duce la inabilitatea celor care dețin cluburi, organizează evenimente, de a se susține financiar. Prin urmare nu prea avem nici cluburi sau locații unde să se poată desfășura fie concerte, party-uri sau orice alt tip de eveniment. Îmi povestea cineva acum câteva zile că în Londra nu poți să te gândești într-o seară de marți că vrei să mergi la un eveniment fiindcă biletele se vând cu săptămâni înainte și că în fața fiecărei locații erau cozi imense. Bineînțeles că nu putem avea pretenția la un astfel de comportament al publicului timișorean. Să nu uităm că acum 30 de ani singurele evenimente la care se ieșea erau nunțile și cele organizate de conducerea politică, iar acea lipsă de curiozitate ne-a fost transmisă de părinți. Mai avem nevoie de timp și multă educație culturală“, spune Tina.

Recent, Tina a apărut în fața publicului în cadrul unui nou proiect care poartă numele de Fragmental, o „nebunie“ muzicală dedicată genurilor nu-jazz, soul și trip – hop, care a debutat în luna mai a acestui an cu melodia intitulată Journey.  ”Fragmental este minunea care speram să mi se întâmple de vreo 2-3 ani. Fiindcă sunt mereu curioasă din punct de vedere al muzicii, mi-am dorit foarte mult să intru și în zona aceasta (nu-jazz, soul, trip-hop) și anul trecut a dat norocul peste mine. Am ascultat o singură piesă primită de la Cătălin din Fragmental și am știut că vreau să mă implic din toată inima în acest proiect. Primul videoclip și primul concert au produs o reacție pozitivă din partea publicului și a prietenilor noștri astfel că abia acum ne gândim să ne planificăm puțin viitorul. Din ceea ce știm acum urmează câteva concerte până la sfârșitul anului și ne apropiem de finalizarea materialului pentru un album, din punct de vedere al numărului de piese“, spune Tina.  

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.