Trei persoane, inculpate în Malta pentru asasinarea jurnalistei de investigații Caruana Galizia

Trei persoane, inculpate în Malta pentru asasinarea jurnalistei de investigații Caruana Galizia

0
DISTRIBUIȚI

Trei indivizi au fost incuplați pentru asasinarea jurnalistei anticorupție Daphne Caruana Galizia, ucisă cu un vehicul-capcană în octombrie 2017, informează cotidianul The Guardian.

Cei trei incuplați, Vincent Muscat și frații Alfred și George Degiorgio, au fost arestați în luna decembrie.

Ministerul Justiției din Malta a confirmat inculparea celor trei suspecți, urmând ca procurorul general să stabilească data la care va începe procesul, având 20 de luni la dispoziție pentru a face acest lucru.

Săptămâna trecută, la recomandarea Consiliului Europei, Guvernul maltez condus de Joseph Muscat, a decis să demareze o anchetă publică care să stabilească dacă asasinarea jurnalistei ar fi putut fi prevenită.

Caruana Galizia, o jurnalistă cunoscută pentru investigaţiile privind corupţia din Malta, a murit în octombrie 2017 după explozia unei bombe care era plasată sub vehiculul său.

Pe blogul său, Galizia a denunţat mai multe cazuri de corupţie.


În una dintre investigaţii, premierul maltez Joseph Muscat şi doi dintre apropiaţii lui au fost acuzaţi de legături cu trei companii offshore şi cu vânzarea de paşapoarte malteze către guvernul din Azerbaidjan. Într-o altă anchetă, jurnalista a scos la iveală informaţii despre conturi offshore care ar aparţine lui Adrian Delia, noul lider al formaţiunii de opoziţie, Partidul Naţionalist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.