Vestul sălbatic. Un recuperator a intrat în casă peste un datornic și...

Vestul sălbatic. Un recuperator a intrat în casă peste un datornic și a tras cu pistolul pentru a-l determina să plătească

0
DISTRIBUIȚI

pistol

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au solicitat astăzi arestarea preventivă a unui bărbat cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de arma letală fără drept, violare de domiciliu, distrugere şi şantaj.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment au reieșit următoarele: „În data de 26.07.2019, ora 18.30 inculpatul s-a deplasat în mun. Arad, la locuința persoanei vătămate. Inculpatul a intrat fără drept în locuința persoanei vătămate, mai exact pe poarta comună a imobilului, pe coridorul locuinței. A început o dispută verbală între cei doi, fondată de neplata unei datorii bănești, după care inculpatul l-a amenințat cu moartea pe persoana vătămată pentru a-l constrânge să îi dea presupusa datorie.


Ulterior inculpatul a scos un pistol din prosopul de plajă de culoare multicoloră, cu care a efectuat un foc de armă în direcția persoanei vătămate, nimerind însa televizorul din încăpere, plecând apoi într-o direcție necunoscută. La data de 29.07.2019 a fost dispusă declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, existând suspiciuni cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la Omor, prev. de art. 32 alin.1 C.Pen. rap. la art. 188 din Codul Penal”, spune comunicatul Parchetului.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Oamenii legii mai precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale şi arestarea preventivă sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală și nu pot în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.