USR-iștii aleg candidatul ”Star Trek-ului României” pentru funcția de președinte UPDATE 2...

USR-iștii aleg candidatul ”Star Trek-ului României” pentru funcția de președinte UPDATE 2 Dan Barna va fi candidatul partidului la prezidențiale

1
DISTRIBUIȚI

501 delegați s-au adunat la Teatrul Național din București, astăzi, la congresul USR ca să desemneze contracandidatul pentru Klaus Iohannis și să modifice statutul partidului. Fiecare a primit câte o telecomandă pentru vot, dar ”pentru persoane va fi vot secret”. Deputatul de Timiș Cătălin Drulă care a fost cel care a moderat dezbaterile și a anunțat că ”suntem un partid mare puternic care dă speranță României”. Nimeni de la partidul aliat – PLUS- nu a fost în sală, oamenii lui Dacian Cioloș fiind în ședință ca să-și aleagă propriul candidat care să intre în lupta pentru a fi desemnat din partea Alianței 2020.

După antrenamentul cu telecomenzile la cvorum și program, USR-iștii au aprobat ca după discursurile celor patru candidați – an Barna, Dragoș Dinulescu, Mihai Goțiu, Dumitru Stanca- să existe și o dezbatere de jumătate de oră. Singurul discurs care a avut o legătură cu adevărat despre candidatura la funcția supremă a fost cel al președintelui USR, Dan Barna.

Senatorul Mihai Goțiu a vorbit despre viziunea până în 2050 și problemele de  mediu, anunțând că pregătește un proiect de lege pentru a se interzice total tăierile în parcurile naționale. Dragoș Dinulescu i-a salutat pe cei din eșalonul doi ”oameni care faceți în spate” și le-a spus ”candidatura mea este pentru cei ce vin din urmă, pentru tineri.


Dacă o să ajung președintele României nu o să stau, o să fiu la fel de reactiv și spontan, ca și până acum. Reprezint altceva decât cutuma” Dumitru Stanca, fost militar, a explicat că ”oamenii își doresc să cumpere, nu să li se vândă”.

Dan Barna a anunțat că ”USR nu va deveni niciun PSD, niciun PSD, niciun PSD, niciun PNL. Va rămâne un partid viu. Asta este provocarea. Nu putem schimba lucrurile dacă nu avem puterea. Să schimbe mizeria și incompetența din actuala clasă politică românească. Vrem o Românie în care legea e lege pentru toată lumea”.

Liderul USR a susținut că ”vrem să trăim într-o țară civilizată. Dacă ar fi să definim, nu cred că există un indicator mai relevant decât dorința românilor să trăiască în această țară. La ora actuală, mai mult de jumătate din tineri își văd viitorul în afara României. Această cifră este extrem de dureroasă”. Barna a susținut că politicienii din ultimii 30 de ani ”sunt responsabili” pentru această situație.

Discursul s-a terminat apoteotic – ”acum e momentul nostru. Ca viziune suntem Star Trek-ul României. Vă cer doar să aveți încredere în mine ca să vă reprezint și la președenția României”.

Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli toate informațiile esențiale de la congresul USR.

UPDATE 1 A început votul pentru desemnarea candidatului USR. În jurul orei 15 este așteptat rezultatul oficial al votului.

UPDATE 2 Dan Barna a fost ales candidatul USR la prezidențiale. Liderul formațiunii a primit 324 de voturi din totalul de 492 de voturi exprimate. Mihai Goțiu a primit 134 de voturi, Dumitru Stanca – 5 voturi, iar Dragoș Dinulescu 3 voturi, potrivit anunțului făcut de Cătălin Drulă.

1 COMENTARIU

  1. Vorbe goale. În centrul Timișoarei se taie copaci (pe strada Michelangelo în 12.07.2019) și USR- ul nu zice și nu face nimic! Mint ca și ceilalți !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.