A murit Vasile Stoica, globetrotterul lugojean în fotoliu rulant

A murit Vasile Stoica, globetrotterul lugojean în fotoliu rulant

0
DISTRIBUIȚI

vasile stoica

Vasile Stoica, cetăţean de onoare al municipiului Lugoj, cunoscut pentru recordurile sale în fotoliu rulant, s-a stins din viaţă astăzi. Sportivul în vârstă de 49 de ani suferise un infarct miocardic.

Stoica a realizat numeroase turnee internaţionale, parcurgând peste 70.000 de kilometri în scaunul cu rotile. El are un record mondial pentru cea mai lungă distanţă efectuată cu un fotoliu rulant în 24 de ore.


În trecut, Vasile Stoica a traversat America pe Route 66, de la Los Angeles la Chicago, a făcut o călătorie până la cel mai vestic punct al Europei și o alta până la cel mai nordic. De asemenea, bărbatul aflat în scaun cu rotile a realizat un turneu în jurul lumii de 36.000 de kilometri într-un an de zile și a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă distanță parcursă în 24 de ore în fotoliu rulant.

„A făcut infarct astăzi la prânz. Era acasă, a venit ambulanța, dar din păcate nu a mai putut face nimeni nimic. El era cardiac, avea și probleme cu ficatul și altele. Din 2013 de când a trecut printr-o despărțire, el a fost mai depresiv, nu își lua tratamentul și obișnuia să bea mult. Noi am încercat să îi explicăm că nu e bine, dar din păcate nu am reușit să îl convingem să renunțe la băutură”, a declarat pentru Dorina Vărgatu, preşedintele Asociaţiei Handicapaţilor Fizic Lugoj, pentru Lugojeanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.