Weekend cu muzică și sport în natură, în Munții Zărandului. Ce evenimente...

Weekend cu muzică și sport în natură, în Munții Zărandului. Ce evenimente sunt programate și cum vă puteți înscrie

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Sfârşitul acestei luni oferă iubitorilor de sport dar şi amatorilor de muzică, drumeţii şi celor care doresc să petreacă un sfârşit de săptămână în aer liber, câteva zile de destindere la Căsoaia, unde, între 26 şi 28 iulie, va avea loc cea de-a VII-a ediţie a „Căsoaia Bike Run&Fun”, organizată de asociaţia „Euromediu” Arad, care organizează de mai mulţi ani, cu succes, diferite competiţii sportive, din dorinţa de a îmbuntăţi condiţia fizică a unui număr cât mai mare de participanţi cât şi pentru a promova activităţi menite să atragă atenţia asupra deteriorării calităţii mediului şi să protejeze, cât mai mult posibil, natura.

În cadrul acestui eveniment, vor avea loc mai multe competiţii, pentru care amatorii se pot deja înscrie pe pagina de internet www.casoaiafun.ro, unde este anunţat şi regulamentul tuturor probelor şi programul detaliat, pe zile. Taxa de înscriere este de 50 de lei la oricare din probele pentru adulţi şi conţine un pachet de start şi bon de masă pentru cei care se înscriu online până în data de 19 iulie, ora 12,00. Cei care doresc să participe la concursuri atât sâmbătă cât şi duminică plătesc taxa o singură dată, vor primi un singur pachet de start dar pot solicita bonuri de masă pantru ambele zile. Minorii nu achită nici o taxă dar cei care nu se înscriu online nu primesc pachet de start.

Concursuri, muzică şi parc de aventură

În 27 iulie, la ora 10.00, va începe cursa Mountain Bike Race pentru femei şi bărbaţi, pe patru categorii de vârstă, care are un traseu de 36 de kilometri, iar la ora 10,15 se va da startul pentru MTB de 14 kilometri Open, masculin şi feminin. În aceeaşi zi, la ora 16,00, este programată cursa MTB pentru copii cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani, pe un traseu de aproximativ 6 kilometri de dificultate medie, iar de la ora 17.00, şi copiii sub zece ani vor avea propria cursă MTB pe o distanţă de aproximativ 300 de metri, diferenţa de nivel a traseului fiind în jur de zece metri iar timpul, nelimitat.

După terminarea competiţiilor sportive, trupa de muzică pop-rock Suddenfeel va oferi un concert live, toţi participanţii la categoria Open vor fi premiaţi iar seara se va încheia cu un foc de tabără. Ziua următoare va debuta la aceleaşi ore, cu două curse de alergare pe un traseu de 21 de kilometri şi altul de 6 kilometri, pe cinci categorii de vârste, iar de la ora 13,30 va fi organizată o competiţie de orientare turistică pentru familii, la care pot participa cel puţin un adult, însoţit de minimum un copil, plecarea urmând să se facă din cinci în cinci minute, pe echipe. Cei care nu doresc să participe la competiţii se pot bucura, atât sâmbătă cât şi duminică, de un parc de aventură şi un perete de escaladă amenajate de organizatori, de jocuri de tabără sau un miniconcurs de biciclete pentru copii mici.

Trasee turistice şi muzeu de sculptură în aer liber

Complexul turistic Căsoaia se află într-o depresiune din Munţii Zarandului, la o altitudine de aproximativ 230 de metri, şi este o veche destinaţie de agrement în zonă, cu numeroase trasee turistice.

Tot aici se află, pe o suprafaţă de două hectare, un muzeu de sculptură în aer liber, cu câteva zeci de lucrări realizate în anii ʹ70 de nu mai puţin de 51 de tineri artişti români şi străini, veniţi să lucreze în tabăra internaţională de sculptură monumentală organizată la Căsoaia. În ultimele trei decenii, parcul de sculptură, în care se află lucrările unor artişti de seamă, a fost abandonat şi a ajuns în paragină, dar cele mai multe  lucrări sunt în stare bună iar administraţia judeţeană, care a trecut parcul în patrimoniul său, s-a angajat să reamenajeze zona şi să facă din acest parc o destinaţie turistică deosebită.

Surse foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.