Zeci de timișoreni, prinși, în ultime zile, în timp ce aruncau gunoaie...

Zeci de timișoreni, prinși, în ultime zile, în timp ce aruncau gunoaie pe stradă. Cum poți sesiza Poliția Locală

0
DISTRIBUIȚI

Poliția Locală Timișoara a anunțat că în ultima săptămână au fost aplicate 22 sancțiuni contravenționale în cadrul acțiunilor de supraveghere a rampelor clandestine de deșeuri, după vizualizarea imaginilor video acolo unde sunt amplasate camere de supraveghere a rampelor, dar și în cazul patrulărilor polițiștilor locali aflați în serviciu. Totalul acestor sancțiuni de la demararea campaniei de depistare a persoanelor care contribuie la formarea de rampe de deșeuri pe domeniul public se ridică la 75 în valoare totală de 61.800 lei.

În ultima săptămână au fost supravegheate zonele precum str. București, V. Lucaciu, Zimbrului, A. Golescu, Martir Marius Ciopec – la stația de salvare, Dr. Ioan Mureșan, lângă centrul de sânge, aceste locații fiind monitorizate alternativ, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

”Poliția Locală Timișoara atrage atenția că multe rampe clandestine de deșeuri sunt supravegheate video și că persoanele depistate sunt sancționate cu maximum prevăzut de lege în urma identificării, recomandând totodată cetățenilor să țină cont de aceste aspecte pentru a nu fi sancționați.


De asemenea, Poliția Locală dorește un parteneriat activ cu cetățenii cu spirit civic, motiv pentru care solicită spriijin în acțiunile întreprinse de polițiștii locali în furnizarea de date în cazul în care au cunoștință despre persoane care abandonează deșeuri, pentru a contribui împreună la menținerea unui oraș curat și civilizat. Reamintim că sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public, conform HCL 371/2007, sunt între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2500 lei pentru persoanele juridice. Astfel de cazuri pot fi semnalate la numerele de telefon 0256.968, 0256.246.112 sau email contact@politialoctm.ro”. , se arată în comunicatul Poliției Locale Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.