Sprijin de 300.000 de euro pentru șase spitale din Timiș, cu scopul...

Sprijin de 300.000 de euro pentru șase spitale din Timiș, cu scopul achiziționării de aparatură medicală

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a reușit să facă un pas important cu scopul sprijinirii, în premieră, a spitalelor în vederea achiziționării de aparatură medicală. Astfel, astăzi, la sediul instituției, au fost semnate contractele de finanțare cu cele șase unități medicale beneficiare din județul Timiș, prin schema de minimis destinată cumpărării de echipamente moderne.

Este vorba de Spitalul Municipal Timișoara, precum și unitățile medicale orășenești din Lugoj, Sânnicolau mare, Jimbolia, Deta și Făget, care vor beneficia de un sprijin financiar nerambursabil în valoare de 250.000 de lei fiecare.

„Am acordat doar 50.000 de euro pentru fiecare spital pentru că este primul an de implementare și vrem să vedem cum putem să îmbunătățim programul.


Dacă lucrurile merg bine, majorăm sprijinul financiar anual pe care îl putem acorda spitalelor prin schema de minimis, adică 200.000 de euro. Unul dintre beneficiarii banilor de la Consiliul Județean Timiș este Spitalul Municipal din Timișoara, care va achiziționa aparatura medicală de ultimă generație pentru pacienții cu boli oculare. Chiar dacă este o unitate subordonată primăriei, pentru noi are prioritate pacientul. Celelalte spitale incluse în schemă sunt cele din Lugoj, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta și Făget”, a detaliat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Dobra a mai precizat că s-a luat decizia susținerii spitalelor din județul Timiș pentru că profesioniștii care lucrează în aceste unități au nevoie de aparate moderne, dar și pentru a degreva activitatea Spitalului Județean Timișoara.

„Noi vrem să venim cu un demers pentru susținerea actului medical. Sunt mulți profesioniști care au nevoie de aparatură medicală de calitate. Am susținut foarte mult acest proiect pentru că sprijinirea spitalelor orășenești degrevează activitatea spitalului județean. Adresabilitatea lui depășește nivel județului Timiș și al regiunii de vest, având pacienți din întreaga țară. Vă asigur că și anul 2020 va fi un an cu finanțare pentru spitalele orășenești pentru achiziționarea de aparatură medicală”, a explicat șeful CJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.