Propunerea făcută de city-managerul Timișoarei după bezna din Lipovei: administrațiile locale să...

Propunerea făcută de city-managerul Timișoarei după bezna din Lipovei: administrațiile locale să poată amenda companiile care furnizează energie electrică

1
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Primăriei Timișoara se gândesc să ia primele demersuri cu scopul de a-i veni de hac companiei Enel care a lăsat mii de locuitori din zona Lipovei fără energie electrică timp de aproximativ 30 de ore.

Astfel, city-managerul Timișoarei, Robert Kristof, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că împreună cu Pavel Popescu, deputat PNL de Timiș, va lucra la o propunere legislativă prin care administrațiile publice să poată amenda companiile de furnizare/distribuire a energiei electrice.

„Ce s-a întâmplat în cartierul Lipovei nu trebuie să se repete niciodată! E inacceptabil ca în secolul XXI un întreg cartier din Timișoara să nu aibă curent electric timp de aproximativ 30 de ore! Asta pentru că există un monopol în distribuția de energie electrică, iar acest lucru nu motivează companiile să facă investiții! Când am fost în mijlocul oamenilor care protestau în beznă, am auzit de la foarte mulți întrebarea: Ce face primăria în privința asta? Întrebare legitimă, însă din păcate sistemul din România e făcut în așa fel încât primăriile nu au nicio autoritate în acest segment.


Oamenii însă așteaptă de la noi soluții, nu scuze. Așadar, împreună cu Pavel Popescu, din calitatea lui de deputat de Timiș, am decis să schimbăm asta! În următoarea perioadă vom lucra la o propunere legislativă prin care administrațiile locale vor putea amenda companiile de furnizare/distribuție de energie electrică”, a detaliat Robert Kristof.

De asemenea, city-managerul Timișoarei a precizat că dacă, de exemplu, ar exista o amendă de 5.000 lei pentru fiecare oră de întrerupere de energie electrică, „altcumva ar reacționa companiile care se ocupă de acest segment și ar fi mult mai interesate să remedieze problemele într-un timp cât mai scurt! Astfel, ar fi mai interesați să investească în infrastructură decât să dea aceeași bani pe amenzi”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.