Alpinistul Zsolt Torok, decorat post-mortem de Administrația Prezidențială

Alpinistul Zsolt Torok, decorat post-mortem de Administrația Prezidențială

0
DISTRIBUIȚI
zsolt torok
Alpinistul aradean Zsolt Torok a fluturat steagul Romaniei pe varful Ama Dablam

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat, marți, post-mortem, pe alpinistul Zsolt Torok, cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, pentru contribuția semnificativă adusă sportului românesc, transmite Administrația Prezidențiale, într-un comunicat de presă.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marți, 20 august a.c., decretul de decorare post-mortem a alpinistului Zsolt Torok. Astfel, în semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru importantele performanțe sportive obținute de-a lungul timpului, pentru determinarea și pasiunea cu care și-a desăvârșit poziția de alpinist la nivel național și internațional, precum și pentru contribuția semnificativă adusă sportului românesc, Președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Național -Pentru Merit- în grad de Cavaler alpinistului Zsolt Torok”, transmite Administrația Prezidențiale.

Sicriul cu trupul alpinistului Zsolt Torok, care a fost găsit mort în Munții Făgăraș, a fost depus luni în holul principal al Teatrului de Stat din Arad.


Slujba de înmormântare va avea loc marți.

Soția alpinistului a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că slujba de înmormântare va avea loc marți, de la ora 14.00, tot la Teatrul de Stat din Arad, urmată de înhumarea la cimitirul Eternitatea din oraș.

Alpinistul Zsolt Torok, a cărui dispariţie a fost anunţată sâmbătă dimineaţa la 112, a fost găsit mort în zona Vârfului Negoiu. Dispariţia a fost anunţată de soţia lui, după ce acesta plecase de câteva zile singur pe munte, într-o zonă fără semnal, iar un grup de alpinişti i-ar fi găsit sâmbătă lucrurile într-un refugiu de pe munte. Corpul alpinistului a fost coborât de salvamontişti pe jos de pe munte, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.