Ripensia a stricat sărbătoarea Argeşului în debutul noului sezon. Goluri superbe marcate...

Ripensia a stricat sărbătoarea Argeşului în debutul noului sezon. Goluri superbe marcate de Fotescu şi Zaluschi

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia a dat lovitura în prima etapă. Dacă în primul duel argeşeano-timişorean al weekendului, Mioveniul s-a impus pe Bega cu ASU Poli de Ziua Timişoarei, în această seară roş-galbenii le-au stricat sărbătoarea de 66 de ani a celor de la FC Argeş. Trupa lui Alexandru Pelici s-a impus cu 2-1 în urma golurilor superbe marcate de Marius Fotescu şi Adrian Zaluschi.

Argeşul a avut prima ocazie după doar un minut, când Buhăescu, găsit în careu, a tras însă în blocajul fundaşilor timişoreni.”Ripi” a avut prima şansă de gol peste doar trei minute, când Chera, din poziţie bună, a fost şicanat şi a obţinut doar un corner. Echipa lui Pelici nu a avut mari probleme în prima jumătate de oră. Mai mult, în minutul 23 voleul lui Tudorache a trecut puţin pe lângă ţintă chiar când crainicul încuraja publicul să cânte pentru cei 66 de ani împliniţi de clubul alb-violet.

Foto: Facebook FC Argeş

Pe finalul reprizei piteştenii, obligaţi de statut, au atacat mai mult. Dar de notat a fost doar capul periculos trimis de acelaşi Buhăescu, puţin pe lângă bara din stânga lui Dobre în minutul 35.


Trei minute mai târziu oaspeţii au avut palpitaţii, mingea a lovit braţul lui Lungu în propriul careu, dar de la margine se indicase ofsaid la poziţia unui piteştean. În minutul 44 Zaluschi a tras un semnal de alarmă la poarta cealaltă, cu un lob, dar lovitura de graţie a primei părţi i-a aparţinut lui Fotescu. Nou sositul de la Farul a tras cu stângul din exteriorul careului, reuşind un gol asemănător cu cel al lui Hergheligiu pe „Dan Păltinişanu” trei zile mai devreme.

Ripensia nu a început rău nici partea secundă. Agachi a fost întrebuinţat serios în minutul 53, apoi Dobre a fost solicitat în două rânduri în acelaşi minut. Dar s-a opus bine în faţa lui Buhăescu şi Barbu. Nicolae Dică părea antrenorul deja disperat, a efectuat şi a treia schimbare iar timpul trecea pentru roş-galbeni, dar cu un sfert de oră înainte de final insistenţa gazdelor a dat roade. Blejdea a întors o minge în careu iar nou intratul Adrian Popescu a reluat simplu în poartă.

Bănăţenii nu au făcut însă pasul înapoi. În minutul 81 Zaluschi s-a jucat cu defensiva alb-violeţilor şi a trimis superb cu dreptul la colţul lung. FC Argeş a fost aproape de 2-2 în al doilea minute al prelungirilor, dar lobul lui Popescu a fost respins de Dobre.

Ripensia a început campionatul peste aşteptări şi va avea primul joc acasă, sâmbătă, de la ora 11, în runda a doua, pe „Electrica”, cu nou promovata SCM Gloria Buzău.

FC Argeș: Agachi – Dănescu, Turda, Vișa – Mușat (54, Barbu), Panait, Șerban (46, Brînzan) – Buleică (46, Ad. Popescu), Năstăsie, Blejdea – Buhăescu. Antrenor: Nicolae Dică.

Ripensia: Dobre – Lungu, Tînc, Hecsko (67, Monea), C. Toma – Tudorache, Burdeț – Fotescu (74, Popovici), Zaluschi, Chera (66, Țieranu) – Voinea. Pe bancă: Mociu – Popa, Stoi, Golda. Antrenor: Alexandru Pelici.

UPDATE După fluierul final au avut loc şi câteva incidente între jucători. Arbitrul întâlnirii acordând şi cartonaşe roşii. Ştefan Dobre i-a spus ceva fundaşului Grigore Turda de la echipa adversă, acesta din urmă s-a enervat şi a părut să-l fugărească pe goalkeeper. Ambii au văzut al doilea avertisment.

„Jucătorii au muncit mult, au alergat mult. Mă bucur pentru ei. Îi felicit. Cu siguranţă noi ne dorim să scoatem maximum din fiecare partidă. Echipa noastră nu e plină de vedete, încercăm să facem un grup unit… Sunt jucători tineri, Dobre a avut câteva intervenţii foarte bune, i-a luat valul pe final. Mi-a spus că a încercat doar să-l salute pe jucător la final (…) Am avut şi şansă, dar am muncit multe pentru punctele acestea”, a spus Alexandru Pelici, pentru Digisport, după joc.

„Mă bucur că oamenii au venit la stadion… Ştiam că vom avea un meci dificil, de zece zile le tot spuneam la băieţi, că e o echipă bine organizată… Am dominat jocul pe tot parcursul, am suferit mult în ultimii 30 de metri. Trebuia să punem o presiune mare. Repriza a doua a fost mai bună. Ne-am creat ocazii, dar nu am marcat decât un gol”, a declarat Nicolae Dică, tehnicianul argeşenilor, pentru aceeaşi sursă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.