Asociatul majoritar de la Smartfit cere insolvența firmei prin intermediul altor două...

Asociatul majoritar de la Smartfit cere insolvența firmei prin intermediul altor două companii ale sale. Ce ascunde războiul asociaților celui mai puternic brand de săli de fitness din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Asociatul majoritar al firmei Smart Fitness Studio SRL, cea care administrează trei săli de fitness în Timișoara sub cunoscutul brand Smartfit, a cerut Tribunalului Timiș insolvența societății prin intermediul altor două firme în care este acționar. Acțiunea lui Cosmin Șorban, prin intermediul firmelor Ferotrans Banat SRL și Megatrans VSC SRL, a fost înregistrată în 30 iulie 2019 și a venit după ce la sfârșitul lunii mai Curtea de Apel Timișoara a dispus, printr-o sentință definitivă, suspendarea provizorie a lui Șorban ca și administrator al societății până la o sentință definitivă în procesul în care se judecă solicitarea făcută de asociatul minoritar, Silvia Irimescu (soția lui Răzvan Irimescu, partenerul de business al Șorban) de excludere ca asociat şi revocarea sa ca administrator al firmei. Solicitarea de insolvență pentru sălile de fitness Smartfit este ciudată în condițiile în care compania este pe profit și nu are datorii la stat.

Contactat de PRESSALERT.ro pentu a explica situația, Cosmin Șorban a susținut că ”sunt doar proceduri profesionale. Nimic mai mult. Sunt în litigiu cu un asociat de al meu care își camuflează dorințele că, vezi doamne, vrea să salveze societatea și face tot posibilul ca să mă bage în faliment. Eu personal și firmele pe care le reprezint nu am nici cel mai mic interes să fac acest lucru. Da, pentru că este vorba de o lege specială care nu-i mai permite asociatului meu să bage bățul prin gard și să mă hărțuiască în fel și chip cu diverse proceduri avocățești”.

Întrebat cum ca asociat majoritar al Smartfit este cel care cere falimentul propriei companii prin intermediul altor firme pe care le controlează, Șorban a susținut că ”există genul ăsta de proceduri și se întâmplă în economia post-decembristă din România. Din păcate nu a fost dorința mea, ci a fost singura modalitate pe care am găsit-o eu și echipa noastră de avocați prin care pot să salvez o societate. Scopul nostru este doar reorganizarea. Punct. Eu nu am o altă prioritate. Nici vorbă de faliment. În insolvență există și această posibilitate de reorganizare a societății, dar problema care se pune, în acest moment, este că în perioada procedurii de insolvență și a reorganizării control societății se face de către adunarea generală a creditorilor. Adică a celor care au băgat bani. Spre deosebire de asociatul meu care nu a băgat niciun ban în această societate.


El are un ego foarte mare și consideră că ce s-a întâmplat în societate noastră se datorează lui. Pot să vă spun cu cea mai mare responsabilitate că nu este așa. În momentul în care am deschis activitățile în domeniul fitness-ului, am contractat o firmă specializată în managementul sălilor de fitness, o societate de consultanță. Ce spune, că el a făcut, el este ctitorul, el este mentorul, el este un simplu angajat și este soțul patroanei. Atâta tot, restul sunt știri, bârfe pentru presă. Nimic mai mult. Pur și simplu să ne punem la protecție de acest domn, doamnă care încearcă să bage bățul prin gard. Tot ce face, face din pură răzbunare.”.

Cosmin Șorban a catalogat decizia Curții de Apel Timișoara de a-i suspenda dreptul de administrare a firmei ca fiind ”oarecum ciudată, dar am respectat-o. În calitate de acționar majoritar am convocat o ședință AGA, conform legii și statutului societății am dreptul să numesc cu majoritate simplă un administrator, lucru pe care asociatul meu, mă rog, asociata mea, l-a contestat la Registrul Comerțului. Ce a făcut instanța în acel moment a lăsat firma neadministrată, lucru care nu poate decât să conducă o societate, care poate să ducă la naționalizare pentru că registrul se poate autosesiza și poate să decidă dizolvarea societății, nefiind administrată”.

Silvia Irimescu a respins acuzațiile lui Șorban, susținând că ”noi suntem cei care ne dorim ca firma să meargă cât mai bine și toate veniturile să fie evidențiate corect. Soțul meu a deținut două săli de sport înainte de această asociere. Trebuie spus încă de la început că tot acest proiect a fost finanțat cu credit bancar și noi am garantat cu bunurile proprii pentru bani. Avem tot interesul ca lucrurile să meargă cât mai bine în compania care este unul dintre brandurile importante ale Timișoarei. Ca acționar, nu am fost informat despre această acțiune de cerere a insolvenței. Am aflat de pe portalul instanței de judecată. Asociatul Șorban  este cel puțin suspect de fraudă în administrarea societății, acesta fiind unul dintre motivele suspendării sale din funcția de administrator. Nu acționează cu bună credință pentru interesele firmei, ci doar pentru interesele sale personale. Vă dau un singur exemplu – în dosarul în care se judecă  excludere a acestuia din firmă a fost încuviinţată o probă cu expertiza contabilă, în cadrul căruia expertul asistent angajat de noi a observat o multitudine de nereguli. Spre exemplu, scotea din firmă sume exorbitante (800.000 lei pe zi) cu titlu de “cheltuieli administrator”, neînsoţite de documente justificative, pentru ca peste câteva zile sau chiar în ziua următoare, aceste sume să se întoarcă în societate cu titlu de creditare din partea asociatului. Deși sunt asociat, mi s-a blocat accesul la contabilitatea firmei în mod nejustificat de o lungă perioadă de timp. Am avut acces la o parte din date doar când instanța a dispus expertiza, Nu are nicio justificare legală această acțiune de cerere a ifalimentului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.