ASU Politehnica caută prima victorie acasă, cu Chiajna, pe „Ştiinţa”. Cosmin Petruescu:...

ASU Politehnica caută prima victorie acasă, cu Chiajna, pe „Ştiinţa”. Cosmin Petruescu: „Echipa are capacitatea de a se regrupa”

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica are parte sâmbătă de un nou meci dificil în Liga 2, întâlneşte fosta divizonară A Concordia Chiajna. După eşecurile suferite pe „Dan Păltinişanu” cu Daco-Getica şi Mioveni, „Băieţii în ghete” speră la primul succes stagional acasă pe arena „Ştiinţa”. În ciuda ultimelor rezultate tehnicianul Cosmin Petruescu e încrezător că elevii săi se pot mobiliza precum au făcut-o la jocurile importante din ediţia precedentă.

ASU Poli a revenit cu un eşec şi din a doua deplasare şi au ajuns după patru etape în zona roşie a clasamentului. Presiunea a crescut pe „principalul” alb-violeţilor, dar acesta se bucură în continuare de sprijinul conducerii. „Ştim că ne aflăm într-o perioadă nefastă, am mai trecut prin astfel de situații și, ca de fiecare dată, vom face față cu brio prin aceeași premiză: rămânem toți uniți lângă blazon”, a fost unul dintre mesajele postate pe pagina de Facebook a grupării susţinute şi financiar de suporteri.

Nici Concordia nu se află într-o situaţie grozavă, retrogradată şi cu un lot valoros, gruparea ilfoveană nu a obţinut decât şase puncte în B. „O partidă intre două echipe care cu siguranţă nu-s mulţumite de startul de campionat. Pe de o parte Chiajna cu şase puncte din patru meciuri, dintre care trei pe teren propriu. O echipă care activa la nivelul Ligii I. Şi-a păstrat o parte din jucătorii de la acel nivel, plus transferurile pe care le-au făcut, mă refer la Greab, Dumitraş, Dobrosavlevici, Albu, Olteanu, Fota, Ivanovici, Grădinaru plus cei doi din Franţa, Bari plus Hamzaoui, de la Lens, respectiv Troyes… E clar că are foarte multă experienţă. Pe de altă parte, noi suntem Politehnica pretenţiile şi aştpetărie sunt foarte mari la acest club. Nu ne permitem să stăm prea mult sub linie”, a declarat Cosmin Petruescu.

„Am discutat foarte mult cu jucătorii, nu în ideea de a găsi vinovaţi, ci soluţii pentru a obţine toate cele trei puncte în meciul de sâmbătă.


E o partidă grea, nu decisivă, mai sunt 34 de etape şi 102 puncte în joc. Dar pentru desfăşurarea ulterioară e important să câştigăm pentru a avea liniştea necesară. Am mare încredere în potenţialul acestei echipe, care a demonstrat în momentele grele că are capacitate de a se aduna şi de a obţine rezultate pozitive… A se vedea jocurile cu Petrolul, U Cluj, UTA, din sezonul anterior”, a mai spus „Conferenţiarul”.

Partida se dispută sâmbătă, la ora 11.00, şi pentru că cei de la Concordia au avion de întoarcere în după-amiaza zilei iar „Dan Păltinişanu” e ocupat cu meciul de rugby dintre Saracens şi „U” Cluj. Arena din Centru, mai micuţă, e însă şi una care a adus mai multe puncte gazdelor decât „Marele Oval. „Cel puţin pentru acest meci, pe viitor nu s-a luat o decizie …pentru acest moment, deoarece pe Dan Păltinişanu joacă echipa de rugby… Sperăm să fie un avantaj, dacă vom câştiga cu siguranţă va fi aşa… Aici suporterii sunt mai aproape de noi, de echipă. Din acest punct de vedere e un avantaj”, a conchis Petruescu.

Acesta nu poate miza în continuare pe moldovenii Artiom Zabun şi Emil Tîmbur, ale căror acte nu au fost rezolvate, în schimb restul lotului e valid. Inclusiv Călin Jurj, accidentat în Regie. „S-a antrenat toată săptămâna. A lipsit doar luni, refacere, s-a pregătit normal. Mă bucur că nu a fost o accidentare gravă. Am primit okay-ul că se poate antrena normal”, a precizat „principalul” lui ASU Poli.

„Ne aşteaptă un joc greu, datorită jucătorilor experimentaţi pe care-i are Chiajna, mulţi au jucat acolo şi în Liga I, cred că ne-am pregătit bine săptămâna asta, avem un grup puternic, unit. Dacă vom face tot ce depinde de noi, cu siguranţă vom scoate un rezultat pozitiv sâmbătă”, a spus şi Alexandru Cherecheş, fundaşul stânga al alb-violeţilor.

La jocul cu Rapid la bănăţeni a redebutat mijlocaşul Călin Popescu, junior împrumutat de la Spesi. „Eu mă bucur că am revenit la Poli Timişoara… Depinde de prestaţiile mele şi ce viziune are domnul antrenor şi eu voi respecta asta. Sunt optimist cu privire la meciul de poimâine sper să luăm toate punctele. Eu am venit aici ca să cresc şi ca să ajut cât pot de mult echipa. M-au ajutat şi fanii, au fost mulţi oameni pentru Liga 2, m-au mobilizat să am o atitudine mult mai bună (n.r. cu Rapid). Îmi pare rău că nu am reuşit să scoatem un rezultat pozitiv din meciul cu Rapid. Sperăm ca de acum să fie mult mai bine”, a adăugat Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.