ASU Politehnica e favorită şi împotriva Daco-Geticii. Cosmin Petruescu: „Cea mai mare...

ASU Politehnica e favorită şi împotriva Daco-Geticii. Cosmin Petruescu: „Cea mai mare greşeală e să-i subestimăm”

0
DISTRIBUIȚI

Pentru al doilea meci consecutiv în actualul sezon al Ligii 2, ASU Politehnica are statut de favorită. După succesul de la Tg. Jiu, alb-violeţii sunt îndreptăţiţi să spere şi la prima victorie acasă. Sâmbătă timişorenii joacă împotriva celor de la Daco-Getica Bucureşti, grupare care a suferit pierderi importante în vară.

„Suntem conştienţi că ne va aştepta o partidă dificilă, în ciuda rezultatelor negative ale adversarului în primele două etape: 0-1 la Chiajna şi 0-3 cu Tr. Măgurele. Să nu uităm că scorul din urmă s-a conturat după minutul 80. Întâlnim o echipă relativ tânără, imprevizibilă, lucru specific când joci cu jucători tineri. Am observat că au trecut printr-o serie de schimbări, şi-au păstrat un trident median: Mihai Stancu-Tudorică-Stănescu, în spatele lor e Iani, format la Viitorul. În atac Răducanu, care a cochetat cu lotul naţional 2000, în poartă Meilă sau Began, Răzvan Prodan în defensivă, băiatul regretatului Didi, fost jucător la U Cluj, Voineag, fundaş stânga, s-a accidentat la Chiajna, are 25-26 ani îşi doreşte să revină unde a fost, în prima ligă… Cea mai mare greşeală e să ne subestimăm adversarul, cu siguranţă nu vom face acest lucru. Ne-am pregătit bine în această săptămână, avem un moral bun după ultima deplasare. Ne dorim mult să legăm două rezultate pozitive consecutive. Vom face tot ce depinde de noi să obţinem trei puncte”, a declarat Cosmin Petruescu.

În sezonul trecut „Băieţii în ghete” au remizat atât în deplasare, cât şi acasă, scor 1-1, cu cei de la Daco-Getica. Una dintre marile pierderi ale trupei din Colentina e atacantul francez Philippe Nsiah, marcator la Timişoara, dar transferat în elită de nou promovata Clinceni. „Şi din acest punct de vedere al primei şanse, plus de valoare şi experienţă, clar zic eu, putem considera că suntem favoriţi.


Dar nu e suficient doar prezenţa pe teren. Important e să punem în practică”, a precizat „Conferenţiarul”.

ASU Poli a câştigat clar, scor 3-0, pe terenul lui Pandurii sâmbăta trecută, dar a pierdut în prima etapă pe teren propriu, 0-1 cu Mioveni. Bănăţenii se bucură de un lot lipsit de probleme medicale, dar nu-i pot folosi încă pe moldovenii transferaţi în vară: Artiom Zabun şi portarul Emil Tîmbur. „E o problemă la nivel naţional cu legitimarea extracomunitarilor. Mă bucur că fizic şi medical sunt bine ambii…”, a subliniat Petruescu.

Ungureanu, minim opt

Una dintre mutările care se pot dovedi inspirate în noul sezon pentru ASU Poli e cea a mijlocaşului ofensiv Adrian Ungureanu. Fostul ripensist a (re)debutat în alb-violet cu un gol marcat la doar câteva secunde după introducerea sa pe teren pe sinteticul gorjean.

„Mă bucur că am revenit la Politehnica, ştiam ce înseamnă, am spus-o şi data trecută, chiar dacă echipa nu avea condiţiile de acum, mi-a plăcut şi acea perioadă. Am aşteptat mult acest gol. Cu siguranţă nu va fi ultimul. Echipa Daco-Getica e tânără, pornim clar ca favoriţi. Sunt convins că vom lua cele trei puncte. Stau de opt luni de zile, am intrat într-un minut şi am şi marcat, e extrardinar, m-am descătuşat, am mai mare încredere, sunt bine medical, am făcut toate antrenamentele. Am progresat de la săptămână la săptămână”, a spus Ungureanu. „John” a înscris de opt ori pentru Ripensia în B şi şi-a propus să depăşească această cifră pentru polişti: „I-am promis domnului Foale (n.r. secundul Toni Foale) că marchez cel puţin opt. Am luat numărul 10, sper să-mi asum, să marchez cât mai mult sau să fiu decisiv pentru echipă”.

„Legat de Daco-Getica, au un lot relativ tânăr, sunt jucători ambiţioşi, cu unii fiind chiar fost coleg la lot, ştiu că au calitate, am pregătit partida prin antrenamente. Suntem motivaţi să câştigăm. Avem de luat o revanşă acasă. Ultimul meci nu a ieşit cum ne-am dorit. Atmosfera e una bună, suntem încrezători, se vede şi la antrenamente şi la meci. Sperăm să luăm cele trei puncte. Să ne respectăm statutul”, a conchis şi Călin Jurj.

Partida ASU Politehnica – Daco-Getica se dispută sâmbătă, de la ora 18.00 (netelevizat) pe stadionul „Dan Păltinişanu”, în runda a 3-a a Ligii 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.