Derby îndelung aşteptat în Regie: Politehnica întâlneşte Rapidul. Lotul alb-violet s-a subţiat...

Derby îndelung aşteptat în Regie: Politehnica întâlneşte Rapidul. Lotul alb-violet s-a subţiat numeric în ultimele zile

0
DISTRIBUIȚI

După ce a pierdut primele două jocuri de pe teren propriu, ASU Politehnica vrea să se revanşeze în ochii suporterilor chiar pe terenul „fraţilor” de la Rapid. Giuleştenii pornesc clar cu prima şansă sâmbătă în Regie, dar Cosmin Petruescu e optimist. Asta deşi în ultimele zile alb-violeţii au înregistrat o singură sosire şi s-au despărţit în schimb de trei nume.

„E o partidă pe care o aşteptăm cu nerăbdare şi suntem dornici de revanşă după ultimul joc, dar mai ales după ultimul rezultat. Sperăm din tot sufletul să facem o partidă bună, un joc bun şi să ne ridicăm la nivelul spectacolului din tribune, care cu siguranţă va fi unul agreabil. Şi sperăm şi noi cei din teren să fim la nivelul suporterilor”, a declarat Cosmin Petruescu pentru Pressalert.ro.

Nici formaţia pregătită de Daniel Pancu nu e în cea mai bună formă, deoarece marţi alb-vişiniii au înregistrat prima înfrângere, pe terenul unei alte nou promovate cu pretenţii, Turris Tr. Măgurele.  Tehnicianul lui ASU Poli nu crede că Rapid e dezavantajată în vreun fel pentru că a jucat în urmă cu două zile: „Când se joacă la distanţă mai mare de patru zile contează mai puţin, nu consider că e un avantaj sau dezavantaj, cu atât mai mult cu cât deplasarea lor nu a fost foarte lungă. Contează ce vom face noi sau cât la sută din ce am pregătit în această săptămână vom fi capabili să punem în practică. Ştim ce ne aşteaptă în Regie, un stadion cu tribune apropiate de teren, care vor da un imbold, sperăm noi, echipei noastre. Noi am demonstrat de-a lungul timpului, campionatului precedent, că putem să câştigăm în faţa oricărui adversar (…) Ne dorim să demonstrăm cât mai repede că jocul cu Daco-Getica a fost un accident”.

Echipa timişoreană s-a deplasat azi cu autocarul către Bucureşti, unde va efectua mâine o şedinţă de pregătire.


Jocul Rapid – ASU Politehnica, din runda 4 a Ligii 2, e programat sâmbătă, de la ora 18.00 (Digi).

Trei OUT, unul IN

ASU Poli a suferit în această săptămână şi câteva modificări importante în lot. Achiziţionat în vară, mijlocaşul Sabin Lupu (26 ani) va părăsi echipa după doar trei meciuri bifate. „Nu se pune problema să fi renunţat la el, are nişte probleme personale, rămâne de văzut în perioada următoare ce doreşte el să facă în primul rând… Din punct de vedere mental nu era pregătit pentru acest joc. Ne-a explicat problemele personale, nu sunt sportive, sunt de altă natură, ăsta e motivul pentru care deocamdată nu mai e alături de noi”, a precizat Cosmin Petruescu.

În schimb, la alb-violeţi a revenit un tânăr de perspectivă, Călin Popescu (17 ani), care plecase în sezonul trecut la Sepsi. „Călin Popescu a revenit la echipă… Acum e jucătorul nostru şi sunt stipulate diferite clauze în contract, din care are toată lumea de câştigat, atât noi ca şi club, cât şi jucătorul”, a adăugat „Conferenţiarul”. Acesta nu se va mai baza în sezonul de toamnă cel puţin nici pe doi tineri, dintre care unul sosit tot recent. E vorba de Vlad Bîte şi Dragoş Coroiu, ultimul, adus de la CNP. Primul va juca la Ghiroda iar al doilea la Dumbrăviţa. „Sunt împrumutaţi cu opţiune de a-i rechema când avem nevoie de ei. Sunt tineri de perspectivă, pe moment e mai bine să meargă să evolueze constant la nivelul Ligii 3…”, a conchis Petruescu.

„Până la încheierea perioadei de transferuri orice e posibil”, a adăugat tehnicianul cu referire la posibile noi veniri.

Ocazie specială pentru fani

Dacă actualele ASU Politehnica şi FC Rapid nu au urmat pe teren acelaşi „fir” cu numele istorice pe care le poartă, la nivel de galerii cele două au rămas cam la fel de active precum atunci când cele două „rivale-prietene” se băteau pentru cupe şi locuri de cupele europene. Din acest punct de vedere deplasarea Peluzei Sud timişorene se anunţă una specială. Mai mult, bilete la meci se vând şi în Timişoara, azi, până la ora 20.00, la clubul D’arc din Unirii. Un tichet e 5 lei. Iar cei care se deplasează vor achita şi bani pentru un tricou unicat pentru această ocazie. Poli şi Rapid, din punctul de vedere al tifoseriilor, se reîntâlnesc după opt ani pe terenul celei din urmă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.