Celebra formație maghiară Omega susține un concert de neratat la Arad VIDEO

Celebra formație maghiară Omega susține un concert de neratat la Arad VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Celebra formație maghiară Omega va susține un concert la Arad în data de 28 septembrie de la ora 20, cu intrarea liberă, evenimentul fiind inclus în evenimentul Zilelele Maghiare.

Originile trupei rock Omega datează din anul 1959, fiindcă atunci au început Benkő László şi Kóbor János să cânte împreună. Iniţial, concertele oferite colegilor de liceu au fost doar un hobby, dar succesul acestora şi dragostea primită din partea publicului a determinat cariera şi viaţa tuturor membrilor formaţiei. Omega este una dintre puţinele formaţii rock care au creat, fără întrerupere, valori perene şi la nivel mondial. Practic, cariera formaţiei se întinde de-a lungul întregii ere a muzicii rock – trupa bucurându-se, pe merit, de peste 50 de ani de recunoaştere şi apreciere la nivel internaţional.

În muzica scrisă şi interpretată de Omega s-au regăsit numeroase stiluri, iar reînnoirea permanentă a universului sonor i-a permis formaţiei să rămână în elita muzicii rock europene. Stabilitatea şi durabilitatea sunt privilegiul privilegiul puținilor artiști care au creat într-adevăr valori universale. Persoanele care apreciază muzica percep piesele formaţiei Omega ca pe o reflectare a propriei existenţe, fiindcă acestea au servit ca susţinere sufletească şi morală în vremuri dificile, când viaţa cotidiană le oferea prea puţine puncte de sprijin oamenilor.

Decorurile, luminile şi, în general, soluţiile tehnice care însoţesc prezenţa pe scenă a formaţiei Omega sunt, încă din anii ’70, spectaculoase.

Cea mai celebră melodie a trupei maghiare „Gyöngyhajú lány” („Fata cu părul perlat”), a fost scrisă în 1968, compusă în 1969 și lansată pe albumul lor 10 000 lepes.


Piesa a avut parte de o serie de prelucrări în Polonia, Cehia, Yugoslavia și Lituania, iar cea mai mai celebră versiune a acestei melodii aparține trupei Scorpions. Acum șase ani, artistul hip-hop Kanye West a preluat un „sample” din piesă  în „New Slaves”, fără să ceară permisiunea trupei.

Formația Omega a susținut un concert memorabil în Timișoara, în 1975, despre care a povestit și liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci. „După ce am auzit la Olimpia cel mai bun sound ce se produsese la noi pânmă atunci, i-am invitat pe băieți, împreună cu Tavi Ursulescu, ce era pe atunci nelipsit din gașca noastră și considerat de Mutti al doilea fiu al ei, la un chef dat de noi, în niște cabane de la Șag… Am închiriat cabana unui club sportiv și am umplut-o până la refuz cu cei de la Omega și cu o gașcă de două ori mai mare de fete și băieți dispuși să asiste la o agapă decadentă. Cei de la Omega s-au dovedit pe cât de talentați și de buni profesioniști, pe atât de modești“, și-a amintit Nicu Covaci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.