Clădirea unui liceu din centrul Timișoarei urmează să fie reabilitată. Ce valoare...

Clădirea unui liceu din centrul Timișoarei urmează să fie reabilitată. Ce valoare are proiectul

0
DISTRIBUIȚI

liceul miu

Clădirea în care-și desfășoară activitatea Liceul „Ion I. C. Brătianu”, aflată în centrul Timișoarei, urmează să fie reabilitată. Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei, a anunțat că săptămâna trecută a expirat termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru execuția consolidărilor, reabilitării fațadelor, tâmplăriei și acoperișurilor din cadrul unității de învățământ. În total, au fost înregistrate două oferte care vor intra în evaluare.

„Clădirea impozantă, situată în centrul Timișoarei, a fost subiectul proceselor de retrocedare până în urmă cu doi ani, procese câștigate de către primărie.


Am demarat imediat studiile preliminare și documentațiile pentru reabilitarea fațadelor, acoperișului și consolidări, astfel încât această clădire să își recapete strălucirea. Proiectul, cu valoare istorică și funcțională, estimat la peste 9 milioane de lei, poate fi astfel finalizat până în 2021”, a afirmat Dan Diaconu.

Liceul de mari dimensiuni cu fronturi stradale în Piața Huniade, pe strada Lucian Blaga, dar și pe strada Bolyai, a adăpostit parțial încă din secolul XIX cursurile școlilor de fete ale surorilor din ordinul Notre Dame. Parterul, care are trei ferestre spre piaţă şi spre strada Lucian Blaga, este asemănător cu cel al Palatului Dicasterial, fiind construite în acelaşi deceniu. Cursurile şcolilor de fete conduse de călugăriţele care le pregăteau pentru viaţa de familie şi societate s-au desfăşurat în această clădire între anii 1858 şi 1881, iar în secolul XX au fost adăugate noi spații construite în stil similar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.