Consiliul Județean Timiș a predat terenul din Giroc pentru realizarea sălii polivalente...

Consiliul Județean Timiș a predat terenul din Giroc pentru realizarea sălii polivalente cu 16.000 de locuri

0
DISTRIBUIȚI

sala polivalenta

Continuă disputa dintre Consiliul Județean Timiș și Primăria Timișoara cu privire la locația pentru noua sală polivalentă de 16.000 de locuri. În această vară, Primăria Timișoara a predat Companiei Naționale de Investiții un teren aflat lângă stadionul „Dan Păltinișanu” pentru realizarea obiectivului, iar astăzi și CJ Timiș a făcut același lucru, însă pentru terenul aflat la Giroc.

Concret, în plen, aleșii județeni au votat un proiect de hotărâre privind aprobarea predării către Ministerul Dezvoltării, prin CNI, „a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectului de investiții Sala polivalentă 16.000 de locuri, sat Giroc, Calea Timișoarei, nr.


55”. Potrivit proiectului de hotărâre, terenul se află în proprietatea publică a județului Timiș, are o suprafață de 65.141 mp și este predat liber de sarcini.

Viorel Coifan, consilier județean PNL, a intervenit în plen pentru a-i solicita șefului CJ Timiș mai multe informații despre acest teren.

„Terenul se pretează pentru această investiție și corespunde cerințelor CNI. Acum consiliul județean predă amplasamentul pentru realizarea investiției”, a afirmat Călin Dobra.

De asemenea, șeful CJ Timiș a criticat decizia Primăriei Timișoara de a pune la dispoziție terenul de lângă stadion pentru realizarea sălii polivalente, pe motiv că nu corespunde din punctul de vedere al suprafaței.

„Primăria Timișoara a pus la dispoziție acum aproximativ o lună terenul, dar nu corespunde ca și suprafață solicitării CNI. Este nevoie de o suprafață de minim 5,5 hectare pentru realizarea acestei investiții”, a detaliat Călin Dobra.

În final, Viorel Coifan a precizat că aleșii județeni liberali susțin realizarea sălii polivalente, dar că își doresc să fie realizată în Timișoara, motiv pentru care s-au abținut la vot. Totuși, proiectul a fost aprobat cu 22 de voturi.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.